Gündem

Erdoğan'dan Papa'ya: Dünya ahlaki çöküntüye sürükleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Fransuva ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde 2024 Paris Olimpiyatları açılış töreninde sergilenen ahlaksız gösterilerin tepkilere neden olduğunu ve bunun dünyanın sürüklendiği ahlaki çöküntünün alarm zili olduğuna dikkat çekti.

Abone Ol

Katolik Hristiyanların Ruhani Lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransuva ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde 2024 Paris Olimpiyatları ve Gazze'deki İsrail zulmü vardı.

Olimpiyat törenini şikayet etti

Erdoğan, Papa Fransuva'ya olimpiyatların açılış töreninde LGBT propagandası içeren ahkalsız görüntülerin büyük bir infiale yol açtığını iletti.

Erdoğan, ifade özgürlüğü ve hoşgörü kisvesi altında insanlık onurunun ayaklar altına alındığını, dini ve ahlaki değerlerle alay edildiğini, bunun Hristiyan dünyası kadar Müslümanları da rencide ettiğini, bunlara karşı birlikte ses yükseltmenin ve ortak tutum sergilemenin gerektiğine inandığını söyledi.

"Dünya ahlaki çöküntüye sürükleniyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanları birleştirme amacıyla düzenlenen olimpiyat oyunlarında dini değerlere meydan okunmasının, sapkın propagandaların yapılmasının, dünyanın sürüklendiği ahlaki çöküntünün alarm zili olduğunu da belirtti.

Erdoğan görüşmede, Gazze’deki İsrail saldırılarının soykırıma dönüştüğünü, ciddi bir insani kriz yaşandığını, İsrail’in katliamlarını bazı devletlerin kendisine sağladığı diplomatik, ekonomik ve askeri şemsiye altında gerçekleştirdiğini ifade etti.

Haniye suikasti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’ye yönelik suikast ile Lübnan’a yapılan saldırının İsrail’in tüm bölge, dünya ve insanlık için bir tehdit olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu, özellikle Filistin’de yaşayan Müslümanlar ve Hristiyanların huzur bulması için geç kalınmadan insanlık ittifakı olarak harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölge ile birlikte dünyanın siyasi, güvenlik ve toplumsal yapısına kalıcı zarar verilmeden Papa Fransuva’nın İsrail’e destek veren ülkelerle saldırıların durdurulması ve kalıcı barışın sağlanması için yapacağı görüşmelerin faydalı olacağına inandığını belirtti.

Papa'dan teşekkür

Görüşmede Papa Fransuva, barış için gösterdiği çaba ve dini değerlerin aşağılanmasına karşı hassasiyetleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.