Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nin yedincisinin başlaması nedeniyle bir mesaj gönderdi. Erdoğan'ın mesajında, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında "Güçlü Sermaye Piyasaları; Güçlü Türkiye" temasıyla gerçekleşen kongrenin tüm yatırımcılar için hayırlı olmasını dilediği belirtildi.

Erdoğan, Türkiye'nin yüzüncü yılında daha güçlü, güvenli ve müreffeh bir Türkiye hedefiyle çalıştıklarını ve Orta Vadeli Programı kamuoyu ve iş dünyasıyla paylaştıklarını vurguladı. Bu programın Türkiye'nin potansiyeliyle uyumlu, gerçekçi ve uygulanabilir hedefler belirlediğini ifade etti.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ PROJESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyüme, ticaret, fiyat istikrarı, finansal istikrar, beşeri sermaye, istihdam, yeşil ve dijital dönüşüm, afet yönetimi, kamu maliyesi, iş ve yatırım ortamı gibi tüm temel başlıklarda hedeflerinin bu anlayışla gerçekleştirmek olduğunu belirtti. Ayrıca, bürokratik ve hukuki öngörülebilirliği güçlendirmeyi, doğrudan yabancı yatırımları çekmeyi, İstanbul Finans Merkezi projesini hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

"TÜRKİYE SON 21 YILDA 255 MİLYAR DOLAR UŞUSLARARASI YATIRIM ÇEKTİ"

Milletin de desteğiyle bu hedefleri gerçekleştireceklerine inandıklarını belirten Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"6 Şubat depremlerinin yol açtığı tahribatı ortadan kaldırırken, sağlıklı ve kaliteli bir ekonomik büyümeyle istihdamı artırmayı, enflasyonu yeniden tek haneye düşürerek, gelir dağılımını iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Bu anlayışla bürokratik ve hukuki öngörülebilirliği daha da güçlendirerek, doğrudan yabancı yatırımları ülkemize çekmeyi planlıyoruz. Yine bu dönemde uzun süredir üzerinde çalıştığımız İstanbul Finans Merkezi projemizin de meyvelerini toplamaya başlayacağız. İstanbul Finans Merkezi ile ülkemizi finans alanında da bir merkez haline getirmeyi istiyoruz. Son 21 yılda toplam 255 milyar dolar uluslararası yatırım çekmiş bir ülke olarak, önümüzdeki dönemde sermaye piyasalarımızın daha da derinleştirilmesine ve tabana yayılmasına özel önem ve öncelik vereceğiz. Otomatik Katılım Sistemi'ne ek olarak, ikincil bir emeklilik sisteminden halka arzların artırılmasına, Türk lirası cinsi ürünlerin cazibesinin ve çeşitliliğinin artırılmasına kadar geniş bir yelpazede adımlar planladık."

Erdoğan, seçkin isimlerin katılımıyla düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nin, bu gayretlerinde yol gösterici olacağına inandığını aktardı.