Gündem

Erdoğan: İsrail gözünü Türkiye’ye dikecek

TBMM’nin açılışında tarihî bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “İsrail, Lübnan’dan sonra gözünü Türkiye’ye dikecek… Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu saldırganlığa ve devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız” dedi.

Abone Ol

HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Lübnan’dan sonra gözünü Türkiye’ye dikeceğini söyledi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış töreninde tarihî bir konuşma yapan Erdoğan, devlet terörü uygulayan İsrail’in Orta Doğu’da yeni sınırlar çizmeye çalıştığını belirterek; “Bedeli ne olursa olsun İsrail’in karşısında İsrail’in karşısında durmaya, dünyayı da bu onurlu duruşa çağırmaya devam edeceğiz” dedi. 

Lübnan’ın ardından İsrail’in hedefinde Türkiye’nin bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu’nun Anadolu’yu hedef alan bir hayal kurmakta olduğunu söyledi. 

Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şu şekilde: 

“İsrail vatan topraklarımıza göz dikecek”

Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır.. Netanyahu hayallerine Anadolu'yu da katıyor. Türkiye tarafsız olsun diyenlere, HAMAS terör örgütüdür diyenlere sesleniyorum; karşımızda bir devlet değil kandan beslenen bir katil sürüsü var.

Karşımızda tüm bölgeyi ateşe atmaya niyetli işgal şebekesi var. Böyle bir katliam şebekesi karşısında zerre vicdan taşıyan kimse sessiz kalamaz. Sessiz kalanlar, yarın çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız. İsrail'in saldırganlığı Türkiye'yi de içine almaktadır. Vatanımız için, milletimiz için, bağımsızlığımız için bu saldırganlığa elimizdeki tüm imkanla karşı durmayı sürdüreceğiz.

“Bedeli ne olursa olsun…”

Bedeli ne olursa olsun Türkiye İsrail karşısında durmaya ve dünyayı da bu onurlu duruşa davet edecektir. Bir insanlık cephesinin kurulması için Türkiye elinden geleni yapacaktır. Sayın Mahmud Abbas bu kürsüden hem sizlere hem dünyaya seslendi. İran'a, Yemen'e, Suriye'ye de saldırıyor.

Lübnan'daki kara harekatının sonuçları geçmiştekilere benzemeyecek. Gazze savunması ile Lübnan'ın savunması aynı olmayacaktır. Tüm kuruluşlar daha fazla vakit kaybetmeden İsrail'i durdurmalıdır. Biz Türk milleti olarak bu zor günlerinde Lübnanlı kardeşlerimizi bu zor günlerinde yalnız bırakmayacağız, kendilerini destekleyeceğiz.

“Bir canavar kontrolsüzce büyüyor”

Bu gazi Meclis sadece Türkiye'nin değil dünyadaki mazlum halkların umudu olan Meclis'tir. Çevremizde bir canavar kontrolsüzce büyürken, yanı başımızda sınırlar yeniden çizilmeye çalışılırken Meclisi'miz vakar, sağduyu, uzlaşma içinde yol gösterici olacaktır.

“Netanyahu hayal kuruyor”

Hatay ve Lübnan sınırı 170 kilometredir. Türkiye Lübnan’a 2.5 saat uzaklıktadır. Antakya-Gazze arası Ankara-Aydın arası kadardır… Netanyahu Anadolu’yu da hedef  alan bir hayal kurmakta ve bunu inşa etmektedir… İsrail bölgeyi tehdit etmeye devam ettikçe milletimizin güvenliği için öncü olmaya devam edeceğiz… Türkiye ve Türk milleti olarak zor günlerinde Lübnanlı kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız. Lübnan güvende değilse kendinizin güvende olacağına inanıyor musunuz? Bedeli ne olursa olsun, Türkiye İsrail’in karşısında olmaya devam edecektir. 

“Hitler nasıl durdurulduysa Netanyahu da öyle durdurulacak”

İsrail 51 haftadır insanlığa karşı işlenebilecek tüm suçları işlemiştir. Kendini dev aynasında gören Hitler nasıl durdurulduysa, Netanyahu da öyle durdurulacaktır. 

85 milyon olarak iç cephemizi sağlam tutmaya gayret ediyoruz… İsrail’i de buradan çok net bir şekilde uyarıyorum. Lübnan’a kara harekatının sonuçları Gazze’ye benzemeyecektir. Dünyadan izole Gazze’nin savunması ile Lübnan’ın savunması aynı olmayacaktır. Dünya vatan savunmasına Lübnan’ın yanında olmalıdır. Biz Lübnan ı tüm imkanlarımızla destekleyeceğiz.