Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kamuda üst düzey atamalar gerçekleştirildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararına göre, Üst Düzey Kamu Yöneticiliklerine 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri gereğince Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’daki 33 kritik pozisyona atama gerçekleştirildi.

İşte kritik pozisyona getirilen isimler:

Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında açık bulunan İş Başmüfettişliğine, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 37'nci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci maddesi gereğince Hüseyin Kocabıçak atandı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA YAPILAN ATAMALAR

Diyanet İşleri Başkanlığı’na 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince yapılan atamalar şu şekilde;

  • İzmir İl Müftülüğüne, Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı
  • Afyonkarahisar İl Müftülüğüne, Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu
  • Diyarbakır İl Müftülüğüne, Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük
  • Ağrı İl Müftülüğüne Necati Şafak
  • Kırşehir İl Müftülüğüne, Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin
  • Kahramanmaraş İl Müftülüğüne Abdurrahman Kotan
  • Giresun İl Müftülüğüne Selçuk Kılıçbay

ADLİ TIP KURUMUNA YAPILAN ATAMALAR

Adli Tıp Kurumu’na 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 38 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince 3 üye görevlendirildi.

  • Birinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyeliğine, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Atan görevlendirildi.
  • Altıncı Adli Tıp İhtisas Kurulu Üroloji Üyeliğine, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Fatih Şimşekoğlu görevlendirildi.
  • Sekizinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Genel Cerrahi Üyeliğine, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Köse görevlendirildi.

BOTAŞ’A YAPILAN ATAMALAR

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 8 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Nevzat Şatıroğlu atandı.

EÜAŞ’A YAPILAN ATAMALAR

Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 8 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Etem Çeker atandı.

TTK’YA YAPILAN ATAMALAR

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliklerine, 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 8 inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Fazlı UNCU ve Oktay Şahin atandı.

TÜRKİYE BİLİMLER AKADEMİSİ BAŞKANLIĞINA ATAMA

Türkiye Bilimler Akademisi Başkanlığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7 nci maddeleri ile 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 576 ncı maddesi gereğince Prof. Dr. Muzaffer Şeker atandı.

BİNGÖL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREVDEN ALMA VE ATAMA

3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Milli Eğitim Bakanlığı Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri ENGİN görevden alınmış ve bu suretle boşalan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Mustafa Özel atandı.