Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen partisinin 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor.

Açıklamalarından operasyonu gözler önüne seren Erdoğan, "Ülkemizin son 20 yıldaki kazanımları her alanda hayatımızın ayrılmaz birer parçası haline geldiği için çoğunun altında kendi imzamızın olduğunu dahi unutmaya başladık. Hafıza İ beşer nisyan ile malüldür. Bunun için ülkemize kazandırdığımız eserleri milletimize verdiğimiz hizmetleri her seferde hatırlatmalıyız. Hükümete gelişimizin 20.  yıl dönümünü idrak ettiğimiz bu dönemde bu muhasebeyi hep birlikte tekrar yapmamızın önemli olduğuna inanıyorum. 

İktidarı devraldığımızda 76 olan Üniversite sayısı bugün 208'e çıktı. 70 bin olan akademik personel sayımız 185 bine 1.5 milyon olan üniversite öğrencisi sayımız 8,3 milyona çıktı. Son dönemde devlet hastanelerindeki sağlık hizmetleri konusunda muayene randevularındaki gecikmeler başta olmak üzere sistemdeki kimi aksaklıklarla ilgili şikâyetler gelmeye başladı. Salgının bitmesiyle bu sorunları hemen gündemimize aldık süratle çözümünü sağlayacak adımları atıyoruz. Merdiven altı adaletçiliğe son verdik. Oluşturduğumuz güvenli bölgelere 500 binden fazla Suriyeli döndü. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ve Pençe-Kilit'le güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu darmadağın ettik. Ordumuzu içten içe çürütmek için her yola başvurdular, en son FETÖ ihanet çetesiyle emellerine ulaşmak istediler ama oyunu bozduk. Güney sınırlarımızdaki güvenlik hattımızın eksikliklerini yeni harekatlarla tamamlayacağız. Güvenlik endişelerini yeni harekatlarla gidereceğiz."