Suudi Arabistan'da oynatılması planlanan ve Galatasaray ile Fenerbahçe’nin karşılaşacağı Süper Kupa maçında yaşanan krizin yankıları sürüyor.

Konuya ilişkin bir paylaşım yapan tecrübeli spiker Ercan Taner bütün sorumluluğun TFF'de olduğunu söyledi. Ercan Taner'in paylaşımı şöyle:

TFF ilgili maddesine göre organizasyonu federasyon gerçekleştirdiği takdirde ev sahibi TFF'dir. Yabancı ülkede oynanan böyle maçlarda bile yetki TFF'de olur. Forma ve pankart ile çıkma hususlarında TFF dışında kimse müdahale edemez. TFF FIFA'nın üyesi olduğu için muhatap ev sahibi ülke değildir.

Hekimlerin tercih başvuruları başladı Hekimlerin tercih başvuruları başladı

NE OLMUŞTU?

Suudi yetkililer, maç öncesi Atatürk tişörtleri ve pankartlarına izin vermedi. İstiklal Marşı ile ilgili olarak da bazı anlaşmazlıkların olduğu iddia edilse de gerek TFF gerekse de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı söz konusu bu iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Krizin çözülememesi üzerine TFF, kulüpler ve Suudi yetkililer arasında saatler süren toplantılar gerçekleştirildi. Ancak bu toplantıların da sonuçsuz kalmasıyla birlikte maç iptal edildi.