Dicle Üniversitesi (DÜ) 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Diyarbakır'ın Gelecek Tasavvuru Kongresi"nde konuşan Cevdet Yılmaz Yılmaz, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel önemine değinen Yılmaz, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan bir medeniyet şehrinde olduklarını, köklü bir mirasla geleceğe baktıklarını söyledi.

Diyarbakır annelerinden evlatlarına çağrı: Teslim olun Diyarbakır annelerinden evlatlarına çağrı: Teslim olun

"Geleneği olmayan bir şehrin geleceği de olmaz. Geçen İbrahim Kalın Bey'in bir kitabına bakıyordum. Gelenek kelimesini güzel yorumlamış. 'Gelene ek' diyor. Geleneğiniz yoksa ekleyecek bir şeyiniz de yok demektir. Bu miras üzerinde geleceğe bakıyoruz" diyen Yılmaz, 33 medeniyetin mirasını geleceğe taşımak, "Türkiye Yüzyılı"na Diyarbakır'ın mührünü vurmak için fikirlerin ortaya konulacağına inandığı "Gelecek Tasavvuru Kongresi"nin hayırlara vesile olmasını diledi.

"Hendekler, çukurlar kazarak çocukları ölüme gönderenlere geçit vermeyeceğiz"

"Hiçbir şekilde bölgesel milliyetçilik olmamalı bu ülkede. Belli standartları ülkemizin bütün coğrafyasına yaymak, fırsat eşitliği oluşturmak, temel birtakım hizmetleri herkese hakkaniyetli bir şekilde sunmak anlayışıyla hareket ettik. Son 20 yılda sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmadık, geçmişteki ihmalleri de kapatma gayreti içinde olduk. İki şeyi aynı anda yapmaya çalıştık ve bunu da zorlu koşullar altında gerçekleştirmeye gayret ettik. Çok şükür bütün sıkıntılara, sorunlara rağmen önemli bir mesafe de almayı başardık. Bugün ülke genelinde dünyada ve bölgemizdeki sıkıntılara rağmen siyasi güven ve istikrar ikliminde yatırıma, istihdama, üretime devam ediyoruz"

"Diyarbakır-Erbil uçuşlarını başlatıyoruz"

Cevdet Yılmaz, sağlık sistemini geliştirdiklerini, son olarak 1000 yataklı hastanenin inşasına başlandığını belirterek, bu sabah Vali'den sıcak su termal kaynakların keşfedildiği müjdesini de aldığını söyledi.

Altın fiyatlarında son durum! 6 Mayıs 2024 altın ve dolar fiyatları Altın fiyatlarında son durum! 6 Mayıs 2024 altın ve dolar fiyatları

MİT Başkanı Kalın Barzani ile görüştü MİT Başkanı Kalın Barzani ile görüştü

Diyarbakır'ın sağlık altyapısı ve termal kaynaklarla sağlık turizmi açısından çok önemli bir merkeze rahatlıkla dönüşebileceğini dile getiren Yılmaz, kentin sadece çevre illere, ülkeye değil uluslararası hizmet de verebileceğini aktardı.

"Bu arada bir müjdeyi de vermiş olalım. Sabah Diyarbakır'ı konuşurken Erbil'e uçuş olmadığını söyledi Sayın Valimiz ve vekillerimiz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ile görüştük sabah. Az önce aradı, inşallah Diyarbakır-Erbil uçuşlarını da başlatıyoruz. Yalnız bir talebi var Bakanımızın, meslek kuruluşlarımız da buradayken, uçakların dolması. Dolduğu sürece devam eder. Ama boş kalırsa yapılacak bir şey yok."