Sağlıklı bir sebze olan enginar papatyagiller familyasına mensup bir sebzedir. Yapraklı sebze olan enginar genelde zeytinyağlı olarak yemeği beğenilen sağlıklı bir sebzedir. Yemek olarak tüketildiği gibi yapraklarının da çeşitli şekilde kullanılması ile şifa verici hale gelebilir. Özellikle yapraklarından yapılan çay birçok şeye fayda sağlar. 

Hemofilide gen tedavisi Hemofilide gen tedavisi

Enginar Yaprağının Yararları Nelerdir?

Enginar antioksidan açıdan vücuttaki zararlı toksinlerin atılmasında İnsan sağlığı için yararlı olan enginar bazı hastalıklara karşı sağlığı korur. Karaciğer için yararlı sebze kolesterol sorunu olanlar içinde yarar sağlar. Enginar’ın C vitamini açısından yüksek değere sahip olduğu bilinmektedir. İdrar söktürücü özelliği sayesinde idrar yolu iltihabı içinde enfeksiyon önleyici etkisi bulunur. Kansere karşı koruyucu olan enginar kan hücrelerinin artmasını ve kanı temizlemede yardımcı olduğu düşünülmektedir. Enginar yapraklarının sebzesi kadarda faydaları fazladır.  Bilinen enginar yaprağı suyunun yarar arları ise şunlardır;

  • Kolesterolü düzenlemede yardımcıdır
  • İdrar söktürücü etkisi vardır
  • Cilt sağlığını korur
  • Kansere karşı etkilidir
  • Güçlü bir antioksidana sahiptir
  • Kanın temizlenmesine yardımcı olur
  • Damar tıkanıklığına karşı korur
  • Kilo vermede yardımcıdır
  • Egzamaya karşı korur
  • Şeker hastalığını önleyicidir
Enginar Yaprağı Çayının Faydaları

Enginar Yaprağı Çayı Nelere İyi Gelir?

Enginar büyük küçük herkesin tüketmesi gereken bir sebzedir. Gelişim çağındaki çocukların özellikle gelişimine faydalı olduğu bilinmektedir. Bebekler içinde yararı olan enginarın bebeklerin kolay tüketmesi için püre şekline getirilerek yedirilmesi gerekir. Salatası yemeği lezzetli olan enginarın suyunu kullanarak tüketmekte yararlı olur.  

Enginarın Yaprakları Nasıl Değerlendirilmeli?

Enginarın suyunun sıkılması ile detoks etkisinde olan suyu cildinize yarar sağlar. Yapraklarının kullanılması için kurutulması yeterli olur. Enginarın yaprağından yapılan çay sayesinde karaciğerinizi koruyabilir, daha sağlıklı şekilde kalabilirsiniz. Enginarı sofranızda sık sık bulundurarak sevdiklerinizin sağlığını koruyabilirsiniz.

Enginar Yaprağı Çayı Hazırlanışı

Her kullanım için taze olarak hazırlanması gereken enginar yaprağı çayı için 1 fincan su için 1 çay kaşığı enginar yaprağı katılarak 5 dakika çay demlemeye bırakılır. Demlenen çayın süzülmesi için    1 fincan sıcak suyun içine 1 çay kaşığı enginar yaprağını koyarak 5 dakika kadar yaprakların suyun içinde açılmasını sağlayın. Çayı süzdükten sonra ılık şekilde tüketebilirsiniz.