İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya müşteki Halil İbrahim Kalkan ve taraf avukatları katıldı. Ancak Engin Polat, SEGBİS aracılığıyla bağlantı kurulamadığı gerekçesiyle duruşmaya katılamadı.

Duruşmada konuşan Halil İbrahim Kalkan, "Pendik'te bulunan şirketine gittim. Yanında bulunan kişiler benden habersiz görüntülerimi aldı. Hem Engin Polat’tan hem de beni habersizce çeken diğer şahıslardan şikayetçiyim." şeklinde beyanda bulundu.

Engin Polat-1

Avukatların Savunmaları

Sanık Engin Polat'ın avukatı, Pendik şubesinin müvekkiline ait olmadığını, yalnızca eşi Dilan Polat’ın isim hakkını alan bir şube olduğunu belirterek, müvekkilinin ne yönetici ne de sahibi olduğunu savundu. Müvekkili Engin Polat’ın savunmasından sonra detaylı savunma yapacaklarını ifade etti.

Engin Polat

Mahkeme Ara Kararı

Netanyahu BM'de konuştu! Türk heyet salonu terk etti... Netanyahu BM'de konuştu! Türk heyet salonu terk etti...

Mahkeme, sanık Engin Polat’ın SEGBİS ile duruşmaya bir sonraki celse katılabilmesi için cezaevine yazı yazılmasına ve eksik hususların tamamlanmasına hükmederek duruşmayı erteledi.

Mahkemeden Dilan Ve Engin Polat Hakkında Karar! Tahliye Mi Ediliyorlar

İddianame ve Suçlamalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Kalkan'ın Polat’a ulaşmak amacıyla işyerini aradığı, görüşmenin telefon numarası görünür şekilde kayıt altına alındığı ve bu görüntülerin Polat tarafından sosyal medya hesabında paylaşıldığı belirtildi.

İddianamede, Engin Polat’ın "haberleşmenin gizliliğini ihlal" ve "verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" suçlarından 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Dilan Polat Engin Polat-5

Gelecek Duruşma Bekleniyor

Engin Polat’ın yargılandığı davanın bir sonraki duruşmasında SEGBİS ile katılması beklenirken, davanın seyri merakla takip ediliyor. Halil İbrahim Kalkan, hem Polat’tan hem de habersizce görüntülerini çeken diğer şahıslardan şikayetçi olduğunu belirtti. Mahkeme, Polat’ın bir sonraki celseye katılımı için gerekli yazışmaları yaparak duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Editör: Elif Erbay