Dünyanın en güçlü böceği Hakkari'de görüldü Dünyanın en güçlü böceği Hakkari'de görüldü

Engelli sağlık kurulu raporu; Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilmiş olan heyetle düzenlenen bir belgedir. Engelli sağlık kurulu raporu nasıl alınır, ücreti ne kadar? konusu engelli vatandaşların sahip olmak istedikleri haklardan yararlanmaları açısından önemlidir. Çünkü bu raporla engelli sınıflandırma, derecelendirme, engel tür ve grupları tespit edilmiş olur. Doğal olarak engelli olan vatandaşlarda sağlık kurulu raporuyla pek çok haktan yararlanma şansına sahip olur.

Engelli Sağlık Kurulu Raporu Nasıl Alınır?

Engelli vatandaşların yararlanması için Devlet tarafından sağlanan pek çok özel haklar verilmektedir. Tabi ki bu haklardan sorunsuz şekilde yararlanabilmek adına elinizde engelli sağlık kurulu raporu olması gerekmektedir. Engelli sağlık raporunun alınmasından sonra ise eğitim, sağlık, rehabilitasyon, ulaşım gibi pek çok yerde özel haklardan en iyi şekilde yararlanma şansına sahip olacaktır.

Engelli Sağlık Raporu Kimler Alır?

Engelli sağlık raporunun kimlere verildiğini öğrenmek isteyebilirsiniz. Adından da anlaşılacağı üzere bu raporun, engelli vatandaşlara verilen ve hak niteliğinde olan belge olduğunu söyleyebiliriz. Engelli sağlık raporu kimler alır sorusuna geldiğimiz zaman ise bu raporun doğuştan engelli veya sonradan engelli olan vatandaşların alabileceği bir belge olduğunu söyleyebiliriz. %40’ın üzerinde doğuştan engelli olan veya daha sonrasında engelli olan bireylere verilen bir rapordur. Sağlık raporunu alan engelli bireyler ise devlet tarafından sağlanan hizmetlerden yararlanma hakkına sahip oluyor. Engelli Sağlık Kurulu Raporu

Engelli Sağlık Raporu Olanların Yararlanabileceği Haklar Nelerdir?

Engelli sağlık raporunun beraberinde pek çok haklarda sunduğunu söylemeliyiz. Engelli sağlık raporu sunduğu haklar nedir diyenler için şunlar olduğunun altını çizmemiz gerekir:
  • Aylık hakkından yararlanır
  • Emlak vergisi indiriminde yararlanma imkanı
  • Sağlık, eğitim alanında yararlanacağı haklar
  • Gelir vergi indirimlerinden yararlanma
  • Özel Tüketim vergi indirimleri

Engelli Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadardır?

%40 oranında engelli olanlar sağlık raporunu alma hakkını elde eder. Engelli sağlık raporu almanız içinde ücret ödemek zorunda olacağınızı bilmelisiniz. 2022 yılı itibariyle rapor ücretinin 200 TL olduğunu ve bu ücreti ödemeniz gerektiğini belirtmek isteriz. Engelli sağlık kurulu raporu nasıl alınır, ücreti ne kadar? diye merak edenler için yazımızda detayları belirttik.