Yaşam

Engelli Raporu Kimlere Verilir, Nasıl Hesaplanır?

Abone Ol

Engelli raporu alabilmeniz için çalışma güç kayıp oranınızın nasıl olduğu önem arz etmektedir. %40 ve daha üstü bir çalışma gücü kaybı söz konusu olduğunda engelli raporu alma hakkına sahip olabilirsiniz. Tabi tüm bunlar tam olarak yeterli olmayacağından dolayı engelli raporu kimlere verilir, nasıl hesaplanır? ile ilgili olarak öğremeniz gereken daha pek çok önemli  detaylara göz atalım.

Engelli Raporu Kimlere Verilir, Nasıl Hesaplanır?

Engelli raporunun nasıl alınacağı son dönemde daha sık şekilde araştırılmaya başlanan konulardan biri haline gelmiştir. Engelli doğuştan ya da sonradan olan kişilerin %40 oranında bir engelli durumu olması rapor almalarını sağlayacaktır. Doğal olarak mbu raporu aldığınız andan itibaren ise Devlet tarafından pek çok haklardan yararlanma imkanı sunulacaktır. Bunlar sağlıktan, eğitim, vergi indirimlerine kadar pek çok alanda daha avantajlı olmanızı sağlayacaktır. Bu yüzden dolayıdır ki engelli raporu haklardan en güzel şekilde yararlanmak adına engelli vatandaşlar açısından hem önemli hem gereklidir.

Hangi Durumlarda Engelli Raporu Alınabilir?

Hangi durumlarda engelli raporu alınabilir?  sorusu çok sık şekilde sorulmaktadır. Öncelikle sağlık raporu almanız içinde istenen şartları yerine getirmeniz gerekeceğini bilmelisiniz. Bireyin yalnız bir tane hastalığı olabileceği gibi birden çok hastalığa yakalanma durumu olmuş olabilir. Fakat burada önemli olan hastalığın sayısından daha çok yüzde kaç oranında bir engel sorunu olduğudur. Burada sağlık raporunun %40 şeklinde olması gerekmektedir. Eğer %40 ve üstü bir engel durumu çıkarsa o zaman engelli raporunu alabildiğiniz gibi pek çok alanda da haklardan yararlanma şansına sahip olursunuz. Engelli raporu şartları taşıdığınız zaman beraberinde pek çok avantajlardan yararlanmaya başlarsınız. Şüphesiz yararlanacağınız en önemli avantajlardan biri ise erken emekli olacak olmanızdır. Normal şartlarda daha ileri yaşlarda emekli olma durumu varken, engelli raporu almanızla daha erken yaşlarda emekli olmanın rahatlığını yaşamaya başlarsınız.

Engelli Rapor Hesaplama Nasıl Yapılıyor?

Engelli raporunun yüzde kaç çıkacağını hesaplama yaparak öğrenmek mümkündür. Engelli raporu hesaplama yapılırken; görme, işitme engel durumunun yüzde kaç kusurlu olduğuna göre kolayca tespit yapılmaktadır. Engelli raporu kimlere verilir, nasıl hesaplanır? öğrendikten sonra %40 ve üzeri bir oranda kusurlu olduğunuzu tespit ederseniz başvurularınızı yapabilirsiniz.