Ülkemizde yaşayan tüm gençler zaman zaman yapılan Bakanlık alımlarını büyük bir heyecanla takip ediyor. Çok kısa bir süre önce de Enerji Bakanlığı 70 KPSS puanı şartı ile 65 adet personel alımı yapacağını açıkladı. Peki, bu kadrolara başvurmak için, genel ve özel şartlar nelerdir?

Enerji Bakanlığı 65 Adet Personel Alımı

Daha şimdiden birçok vatandaş alım şartlarını araştırmaya başladı. Alınacak personel Enerji Bakanlığı merkez teşkilatında istihdam edilecek. 65 adet sözleşmeli personel başvuruları ise 09 Mayıs 2022 tarihinden itibaren başlayıp, 20 Mayıs 2022 Cuma günü 23.59’a kadar sürecek.

Enerji Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Herkesin aklında olan Enerji Bakanlığı 65 personel alımı ile ilgili tarihler ile genel ve özel şartlar da vatandaşlara duyuruldu.

Enerji Bakanlığı 70 KPSS Puanı İle Personel Alımı

Enerji Bakanlığına sözleşmeli personel alımları için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel şartlar içinse alım yapılacak olan kadro için ilgili eğitim şartını tamamlamış olma şartı var. Bununla birlikte 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, ön lisans için P93 ve lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Enerji Bakanlığı Hangi Kadrolarda Alım Yapacak?

Enerji Bakanlığı, KPSS şartı bulunan 65 kişilik kadrolara lise, ön lisans ve lisans mezunu olarak alımlarda bulunacak. Bu aşama da kadrolar;

  • 30 sözleşmeli destek personeli,
  • 5 sözleşmeli teknisyen,
  • 20 sözleşmeli büro personeli,
  • 10 sözleşmeli Koruma ve güvenlik görevlisi personeli alımı yapılacak.

Başvurular Nasıl Yapılıyor?

Başvurular 09 Mayıs itibariyle başladı. 20 Mayıs 2022 23.59 tarihinde de sona erecek. Kadrolara başvuru yapmak isteyen adaylar Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım linki üzerinden başvuru yapabilir. Başvuru ekranına tıkladıktan sonra E-Devlet şifresi ile giriş yapabilirsiniz. Yeni başvuru butonuna tıklayarak, ilgili alımı seçin ve karşınıza çıkan yönlendirmelere göre başvurunuzu tamamlayın. Şartları taşıyan herkes Enerji Bakanlığı 65 personel alımı için başvuru yapabilir. Personel alımı için hem genel hem de özel şartları taşıyor olmak gerekir.