İnternet tarayıcıları, bizim için olmaz olmaz bir yere sahiptir. Kullandığımız uygulamalara ve telefonlara göre en ideal ve hızlı arama yapanları tercih etmek isteriz. Hala piyasa da Google Chrome oldukça sağlam bir yere sahip ancak, bu yine de rekabet ortamının oluşmasını engellemiyor. Beklenmedik bir şekilde şu an Microsoft Edge, Apple Safari’yi geride bırakmış görünüyor.

Araştırma Şirketinden Alınan Verilere Göre

Pazar araştırma şirketi olan, StatCounter, dünya da en çok tercih edilen internet tarayıcıları listesini paylaştı. Yapılan araştırmalara göre Google’ın piyasaya sürmüş olduğu Google Chrome tahtını kimseye bırakmıyor ve yıllardır listenin en başında yer almaya devam ediyor. Nisan ayında yayınlanan İnternet tarayıcıları seçenekleri listesine göre, hala %66,58’lik bir oran, arama motoru olarak Google Chrome’i tercih ediyor. Yalnız artık bu bilinen bir gerçek oldu, bunun dışında listede daha dikkat çeken detaylar var.

Microsoft Edge

Chromium Tabanlı Microsoft Edge Sürpriz Yaptı

Yapılan uzun araştırmalarda Nisan ayında yayınlanan listede Chromium’un piyasaya sürmüş olduğu Microsoft Edge, 2022 de en çok tercih edilen ikinci arama motoru oldu. Hatta Nisan 2021’de yayınlan listeye göre, Microsoft Edge, %7,96 olarak belirlenen kullanım oranını arttırarak bu yıl, % 10,07’lik bir oran yakalamayı başardı. Böylelikle Edge, en çok kullanılan internet tarayıcıları içinde Chrome’den sonra gelerek ikinci sıraya yerleşti. Hatta bu yıl Apple’in favorisi olan Safariyi’de geride bırakması sürpriz oldu.

Nisan 2021’deki Apple’in Favorisi Safari Geride Kaldı

Nisan 2021’deki liste de Safari en popülerler arasındayken bu yıl, Microsoft Edge’nin gerisine düşmüş oldu. Geçtiğimiz yıl, internet tarayıcısı kullanıcılarının % 10’luk bir kısmı Safari kullanırken, bu yıl bu durum tamamen değişmiş oldu. Oranları incelediğimizde Apple tabanlı Safari’nin kullanım oranının %9,62’ye gerilediğini görüyoruz. Edge iyi bir atılım gösterdi ve Safari’yi tahtından etmiş oldu. İlerleyen zamanlarda sıralamanın nasıl olacağını hep birlikte göreceğiz. Dengeler yine değişecek mi yoksa aynı mı kalacak, bunu internet kullanıcıları söyleyecek. Sıralama ise şöyle gidiyor;

  • Firefox (%7,87)
  • Opera(%2,44)
  • Diğer( %3,42)