En düşük ve en yüksek sigorta primi ne kadar? En düşük ve en yüksek sigorta primleri 2022 yılında güncellendi. SSK ve Bağ-Kur kapsamında SGK’lıların primlerinde ciddi bir artış yaşandı. Sigorta primi sağlık hizmeti ve emeklilik hakkı elde etmek için yapılan ödemelerden bir tanesidir. Sigorta primleri işin niteliklerine göre değişiklik gösterir.

2022 En Düşük Sigorta Primi Ne Kadar?

En düşük ödenecek sigorta primi günlük kazancın %32’sidir. 2022 yılında sigorta prim alt tutarı günlük 62,55 TL’dir.

2022 En Yüksek Sigorta Primi Ne Kadar?

En yüksek prim ödemesi için günlük kazancın %37,5’idir. Sigorta primi sağlık, işsizlik ödeneği ve emeklilik hakkından yararlanmak için ödenir. Sigorta primleri için belirleyici kriter asgari ücrettir. En Düşük Ve En Yüksek Sigorta Primi Ne Kadar?

30 Günlük SGK Primi Nasıl Hesaplanır?

SGK sigorta taban ve tavan primi hesaplaması farklı şekillerde yapılır. Düzenli olarak prim ödemesi yapan işletmeler, devlet tarafından teşvik paketlerinden yararlanabilir.

SGK Prim Oranları Nedir?

SGK prim oranları şu şekildedir;
  • İşveren Payı: SGK prim oranı %20,5
  • Çalışan Payı: SGK prim oranı %14,0 olarak hesaplanmıştır.

Asgari Ücretlinin İşverene Maliyeti Ne Kadar Oldu?

Asgari ücretlinin maliyetleri 2022 yılında daha da arttı. İşçinin işverene maliyeti, brüt maaş üzerinden gerçekleştirilir. Asgari ücretlinin işverene maliyeti 2022 yılında tam 5.879,70 TL olarak açıklandı.

Prime Hangi Tutarlar Eklenmez?

Primlere yemek parası, çocuk zammı ve aile yardımı eklenmez. Bu ödemeler istisnai bölümlerden bir tanesidir.

2022 SGK İdari Para Cezaları Ne Oldu?

İdari para cezaları aylık brüt asgari ücrete göre belirleniyor. 16 yaşından büyük işçiler için aylık asgari ücret dikkate alınır ve cezai işlem başlatılır. 2022 yılında idari cezalar 5.004,00 TL brüt asgari ücret üzerinden hesaplanır. En düşük ve en yüksek sigorta primi ne kadar? Sorusunu sizler için yanıtladık. Prim ödemelerini yaparak sizde geleceğinizi garanti altına alabilirsiniz. İşverenler çalışanları için prim ödemelerini gerçekleştirmemeleri durumunda ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalabiliyor. Yeni açılan işletmelere ayrıca devlet ekstra teşvik paketleri de sunabiliyor.