Beşiktaş, 2 Ağustos 2024 itibarıyla 2024-25 sezonu için önemli bir transfer gerçekleştirerek 23 yaşındaki savunma oyuncusu Emirhan Topçu ile sözleşme imzaladığını duyurmuştu. 

Transfer haberiyle birlikte futbol dünyasında adından sıkça söz ettiren Emirhan Topçu'nun kişisel ve profesyonel bilgileri merak edilmeye başlandı. Emirhan Topçu kimdir, kaç yaşındadır ve doğum yeri neresidir? Bu sorulara yanıt arayanlar için genç futbolcunun yaşam öyküsü ve kariyerini araştırdık.

Emirhan Topçu kimdir?

11 Ekim 2000 tarihinde Balıkesir'de doğan Emirhan Topçu, şu an Süper Lig takımlarından Çaykur Rizespor'da forma giymektedir. Emirhan Topçu, sol ayağını kullanarak stoper ve sol bek mevkilerinde görev almaktadır.

Emirhan Topçu, futbola 2012'de henüz 12 yaşındayken Çaykur Rizespor altyapısında başlamıştır. 2017'de Çaykur Rizespor'un as kadrosuna yükselen Emirhan Topçu, ilk resmi maçına 21 Eylül 2017'de Türkiye Kupası'nda Nevşehir Gençlik karşısında çıkmıştır. İlk lig maçına 21 Ocak 2018'de, Manisaspor'u 3-0 yendikleri karşılaşmada çıkan Emirhan'ın bu başarılı performansının ardından sezon sonunda Çaykur Rizespor Süper Lig'e yükselmiştir.

Trendyol Süper Lig'de 6. hafta maçlarının hakemleri belli oldu Trendyol Süper Lig'de 6. hafta maçlarının hakemleri belli oldu

Emirhan Topçu, Süper Lig'de forma şansı bulamadığı bir sezonun ardından 2019-20 sezonunda Bosna-Hersek'in Čelik Zenica takımına kiralanmış; ardından 20 Ocak 2021'de Türkiye 1. Lig ekiplerinden Menemenspor'a kiralanmıştır. Genç futbolcu, burada 15 lig maçına çıkmıştır.

30 Haziran 2021'de kiralık sözleşmesinin sona ermesinin ardından Çaykur Rizespor'a geri dönen Emirhan, 2021-22 sezonunda Süper Lig'de 12 maça çıkmış, performansıyla göz doldurmuştur. 

Emirhan Topçu'nun Beşiktaş'a transferi dün (2 Ağustos 2024) gerçekleşti. Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, transferle ilgili yaptığı açıklamada, "Transfer devam edecek. Hüseyin bey çalışmalarına devam ediyor. Scout ekibimiz ve Samet hocamız çalışmalarını sürdürüyor. Hocamız Giovanni van Bronckhorst ile birlikte karar veriliyor. Hocamızın kararı çok önemli. Bir transferin daha lisansı çıkacak birazdan. Emirhan Topçu Beşiktaş'ı çok istedi. Hayırlı olsun" diye konuştu. 

Editör: Ercan Çankaya