Dünya

Emine Erdoğan, Malcolm X'in kızı Shabazz ile görüştü

Emine Erdoğan, Malcolm X'in Kızı Ilyasah Shabazz ile New York'ta bir araya geldi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için ABD'de bulunan Emine Erdoğan, New York'ta Malcolm X'in kızı Ilyasah Shabazz'ı kabul etti. Görüşme, New York'taki Türkevi'nde gerçekleşti ve Emine Erdoğan ile Shabazz arasında önemli konular ele alındı.

Emine Erdoğan, Malcolm X'in insan hakları, özgürlük ve eşitlik için verdiği mücadelenin, dünya çapında adaletsizliğe karşı verilen tüm mücadelelere ilham kaynağı olduğunu vurguladı. Özellikle, Malcolm X'in mücadelesi ile Türkiye'de Şule Yüksel Şenler'in insan hakları ve adalet mücadelesi arasındaki benzerlikler üzerine konuşuldu. Şenler'in adını yaşatmak amacıyla kurulan vakıf ile Malcolm X ve Dr. Betty Shabazz Anıtı ve Eğitim Merkezi arasında olası işbirliklerinin de masaya yatırıldığı ifade edildi.

Emine Erdoğan, görüşmeyle ilgili sosyal medya paylaşımında, Shabazz ile buluşmanın önemine değinerek, "Amerika tarihinde ırkçılıkla mücadelenin sembol ismi olan Malcolm X'in değerli kızı Ilyasah Shabazz ile Türkevi'nde bir araya geldik. Başkanlığını yürüttüğü Malcolm X ve Dr. Betty Shabazz Anıtı ve Eğitim Merkezi'nin çalışmalarını ele aldık. Merkezin, Şule Yüksel Şenler Vakfı ile ortak işbirliği alanları hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Malcolm X ile Şule Yüksel Şenler gibi iki mücadeleci ruhun dünyanın her yerinde gençlere rehber olmaya devam etmesini temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi.