Mayıs ayı kira artış oranı belli oldu: 2024 Mayıs ayı kira zamları... Mayıs ayı kira artış oranı belli oldu: 2024 Mayıs ayı kira zamları...

Çalışan ememkliler, 5 bin liralık ikramiye verilmesi uygulamasında kapsam dışı bırakıldı. ÇKS Sistemi'ne kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için kapsam dışında kaldı. Ortalama 1.6 milyon emekli çiftçi de bu uygulamadan yararlanamadı. Emekli çiftçiler AK Partili milletvekillerine itirazlarını dile getirerek, "Biz yıllar önce ÇKS sistemine kayıt yaptırmıştık. Hâlâ bunun sürdüğünü bile bilmiyoruz. Yıllardır çalışmıyoruz" dediler.

Sabah'ın haberine göre, Ak Parti grubu ve parti yönetimi, vatandaştan gelen bu talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti. ÇKS sistemine kayıtlı emekli çiftçiler ile ilgili bir düzenleme yapılmasının doğru olacağını dile getirdi.

Karadeniz gezisi sırasında çay üreticileri de ikramiyeden yararlanamadıklarını, bununla ilgili bir düzenleme yapılmasına ilişkin beklentilerini Erdoğan'a iletmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ile problemin çözümü için konuşacağını, buna bakmalarını isteyeceğini söyledi.