Ercan Küçük - Haber Merkezi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinden yararlanamayan ve 1 günle 17-20 yıl kaybedenler, haklarını aramak için çalışmalara hız veriyor. Yeni dönemde bir yandan mitingler düzenlenirken bir yandan da iktidar yetkilileriyle görüşmeleri artıracak.

CHP lideri Özel'den 'HÜDAPAR' tepkisi CHP lideri Özel'den 'HÜDAPAR' tepkisi

Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Genel Başkanı Mihriban Uğurlu, yeni dönem çalışmalarını Samimi Haber’e anlattı. Erken seçim ihtimaline dikkat çeken Uğurlu, kademeli emeklilik hakkının teslim edilmesini beklediklerini vurguladı.

Uğurlu planladıkları çalışmaları şu sözlerle anlattı:

“Eylül’ün 15’inde İstanbul’da basın açıklaması yapılacak. Aynı zamanda eş zamanlı olarak Tekirdağ'da da basın açıklaması olacak. Bursa ve birçok ilde stant açılışları gerçekleşecek. 21’inde Bolu’da basın açıklaması 22’sinde Gemlik'te var. 27 Ekim'de İstanbul mitingi, kasımda İzmir, aralıkta Bursa mitingi var.”

Erken seçim ihtimali

İktidarın kademeli emeklilik hakkıyla ilgili eğilimini sorduğumuz Uğurlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin bu konuda çalışma yapılacağına dair bir mesaj olduğunu belirtti. Uğurlu şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız yeni yasama döneminde emeklilikte düzenleme yapılacağını söyledi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de geçenlerde EYT’nin yük olduğundan kademeli emeklilikten bahsetti. Çok olumlu bahsetmese de bu onun bildiğini gösterir. Yeni dönemde bekliyoruz biz. 2025 Kasım ya da 2026 Nisan ayında bir erken seçim beklentisi yüksek olduğu için o tarihe kadar mutlaka kademeli emeklilik hakkı teslim edilecek gibi gözüküyor. 

Ekimde meclis ziyaretlerimiz olacak, iktidar kanadıyla da olacak davet edildiğimiz vekillerimiz de var. Bu hakkı alana kadar biz sahadayız durmak yok. 

Bizim 81 ilde yapılanmamız olduğu için meclis açıldığında bekliyoruz diyen Ak Parti'den vekillerimiz de var.”

Editör: Haber Merkezi