Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren “emekliye ek zam” düzenlemesinde artık gözler Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısının ardından ek zam oranını bizzat açıklaması bekleniyor.

Son toplantısını 6 Aralık’ta yapan Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yoğun bir gündemle toplanıyor. Beştepe’de yeni yılın ilk Kabine toplantısının en önemli başlığı ise emekliye ek zam düzenlemesi olacak.

Kıskaç-14 operasyonunda 36 gözaltı Kıskaç-14 operasyonunda 36 gözaltı

Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank’tan Emeklilere Büyük Fırsat Ziraat, Vakıfbank ve Halkbank’tan Emeklilere Büyük Fırsat

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuya ilişkin açıklamasında, “Daha düşük gelirli olanları destekleme politikası söz konusu. Bu yaklaşımımız devam ediyor, en düşük emekli alanlara dönük olarak da ne yapabiliriz diye çalışıyoruz. Bunları hükümetimiz Kabine’de tartışacaktır” görüşünü ifade etmişti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de dün istihdam paketi kanun teklifiyle ilgili açıklama yaparken emekli zammına ilişkin düzenlemenin de daha sonra bu metne eklenebileceğini şöyle ifade etti:

“Bütçe imkânları ve sürdürülebilirlik önemli. Etki analizleri ve bütçe imkânlarını değerlendirmek suretiyle ortaya bir rakam çıktığında, Kabine toplantısında netleştiğinde komisyon veya Genel Kurul aşamasında bu kanunun metnine eklenmesini değerlendireceğiz.”