Ekonomi

Emeklilere yüzde 30 indirim müjdesi geldi

2024 yılı emekliler yılı ilan edilmişti. 2024 yılı ilk ayından bugüne kadar emeklilerin konuşulduğu bir yıl oldu. Ve emeklilere yüzde 30 indirim müjdesi geldi.

Abone Ol

2024 yılı emekli ve emekli maaşlarının en çok konulduğu yıllardan biri oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılını emekliler yılı bile ilan etmişti.

Emekliler her fırsatta yetkililere taleplerini dile getiriyordu. Bu taleplere bir yanıt Düzce’den geldi ve emeklilere yüzde 30 indirim müjdesi verildi. SGK Düzce Müdürlüğü iş yerleriyle anlaşma yaptı ve bu anlaşma sonucu emeklilere yüzde 30 varan indirimler sağlanıyor.

İndirimlerden faydalanmak için emeklilerin e-devlet” girişi ile ‘Emekli Dijital kartı' oluşturması gerekiyor. Emekliler bu oluşturulan ‘Dijital Kimlik Kart’ ile “http://emekliler.gov.tr” adresinde yayınlanan fırsatları değerlendirip yararlanabiliyor.

Bu proje kapsamında şu an 17 firma yer alıyor. Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nün birçok sektörde yer alan işverenlerle imzaladığı protokol Düzce’de emeklilere özel indirimler sağlıyor. Bu projeyi büyütmek için de Düzce’deki işverenlere de çağrı yapılara projeye dahil olmak isteyenlerin Düzce Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile iletişime geçmesi istendi.