Emeklilerin zam oranları eşitlendi ancak kök aylıkları 6 bin 700 TL'nin altında kalanlar son zamdan faydalanamadı. Kök aylıkları ne kadar olursa olsun 10 bin TL'ye tamamlandı. Ancak emekliler 'geçinemiyoruz' diye ses yükseltmeye devam ediyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, kulislerde konuşulan emekli seyyanen zammı ile ilgili son bilgileri paylaştı.

Emekli Maas Zam

EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM VERİLECEK Mİ?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun “ Kök aylıklarına 3 bin veya 4 bin TL zam yaparlarsa tam bir fiyasko olur. Aslında şunu yapmaları gerekiyor. 10 bin TL alan emekliyi 15 bin TL tamamlayıp diğer maaş alanlara da 5 bin TL eklenmeli. Bunu yapmayıp da sadece en düşük emekli maaşı 10 bin TL’yi 15 bin TL yaparlarsa tepki çekerler.

Eski ortakların buluşmasında kan aktı! 3 yaralı var Eski ortakların buluşmasında kan aktı! 3 yaralı var

8 ile 10 bin TL’lik bir seyyanen zammı beklemiyorum. Bana göre Mart ayı geldiğinde hükümet, bütün emeklilere 2 bin TL gibi bir artış yapar diye tahmin ediyorum” dedi.

Emeklinin Fark Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak

EMEKLİ EK ZAMMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli ek zammı yasalaştı ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından geçtikten sonra Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Şubat ayının 15'ine kadar ödemelerin hesaplara yatması bekleniyor.