Emek maaşınızın bankasını değiştirebilmeniz için bazı şartlar bulunmaktadır. Bunlar, maaş kartınızla olan sözleşmenizin süresinin dolması gerekmektedir daha sonrasında bankaya ait herhangi bir kredi borcunuzun bulunmaması ve bankadan herhangi bir ek hesap kullanımı bulunmaması gerekmektedir. Bu durumlarda uyarı alabilirsiniz.

Emekli Maaşı Banka Değişikliği

Yaşlılık emeklilik fonlarının değiştirilmesi için son tarih, sözleşmede öngörülen süreye eşittir. Temelde bankalar 3 yıllık emeklilik sözleşmesi akdetmekte ve bu süre içinde emekliye belirli bir ikramiye ödemektedir. Sözleşmede belirtilen süre esas alınır. Sözleşmenin süresi dolarsa, bankaları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Bunun için elektronik ortam veya gerekli yerlere başvurunuz gerekmektedir. 

Emekli Maaşı Banka Değişikliği Nasıl Yapılır? 

Bordro transferi talebinde bulunmak için iki seçeneğiniz vardır. Biri devlet maaşı, diğeri ise bir banka değişiklik talep şablonu ile CSC ile iletişime geçerek emekli maaşı içindir. Aşağıda, e-devletten nasıl geçiş yapabileceğinizin adım adım açıklaması yer almaktadır.

Emekli Maaşı Banka Değişikliği

E-Devlet üzerinden başvuru yapamıyorsanız aşağıdaki örnek dilekçe ile bağlı olduğunuz SSK’ya başvurabilirsiniz. Maaşınızı iptal edeceğiniz banka ile kredi borcunuz varsa, maaşınızı iptal edeceğiniz banka ile kredi kartı borcunuz varsa, maaşınızı iptal edeceğiniz bankanın ek hesabını kullanıp kullanmadığınız önemlidir. Bu gibi kartınızı değiştirmenizi önleyecek sorunlar varsa maaş kartınızı değiştirmeniz mümkün olmamaktadır. 

E-Devlet İle Maaş Kartı Değişikliğinin Yapılması

Zaman zaman emekli okurlarımız bir devlet maaşını desteklemekte zorlanıyor. Aslında işlem çok basit ama durum isteğine girmek için doğru menüyü bulmanız gerekiyor. SGK banka değişim menüsü, maaş aldığınız sigortanın statüsünde e-Devlet'ten farklılık göstermektedir.

Buna göre emekli maaşınızı sigorta kapsamınıza bağlı olarak aşağıdaki menülerden biri ile e-devlet üzerinden başka bir bankaya aktarabilirsiniz. E devlet yani elektronik ortamda banka değişikliği için e devlete giriş yapmanız gerekmektedir.

Daha sonrasında arama kısmına banka değişikliği yazıp burada emeklilik durumunuza göre 4A veya 4B gibi seçeneklerden birini seçmelisiniz. Bana bilgilerini değiştirmek için butona tıklamanız gerekmektedir. Geçmek istediğiniz bankaya dair hesap bilgilerini de girdikten sonra güncelleye basarak işleminizi 2 dakika gibi kısa bir sürede kolayca ve hızlı bir şekilde halletmeniz mümkün olmaktadır.