Nisan ayından bu yana Twitter’ı satın almak için uğraşan ve en sonunda 28 Ekim’de amacına ulaşan Elon Musk, son haftalarda her açıklamasıyla gündem olmayı başarıyor. İşten çıkarmaların ve önemli isimlerin istifalarının yaşandığı Twitter, Elon Musk ile ilk toplantısını yaptı. Twitter çalışanları ile Elon Musk, toplantıda bir araya geldi ve çalışanlar, bir saat boyunca Musk ile soru cevap gerçekleştirdi. Elon Musk, Twitter’ın iflas edebileceğini dahi söylerken pek çok önemli açıklamaya daha yer verdi. The Verge’ün eline geçen toplantı kayıtlarından öne çıkan bazı açıklamalar şu şekildeydi:

Twitter, bir banka olabilir!

“Ödemelerde bu dönüştürücü fırsatın olduğunu düşünüyorum. Ödemeler gerçekten sadece bilgi alışverişidir. Bilgi açısından, örneğin doğrudan mesaj göndermekle ödeme göndermek arasında çok büyük bir fark yok. Bunlar temelde aynı şeydir. Prensip olarak, ödemeler için bir doğrudan mesajlaşma yığını kullanabilirsiniz ve bu kesinlikle takip edeceğimiz yol. Twitter, insanların dünyanın herhangi bir yerine anında ve gerçek zamanlı olarak para gönderebilmelerini sağlayacak. Sadece mümkün olduğunca faydalı hale getirmek istiyoruz.”

Twitter, önlemler alınmazsa iflas edebilir:

“Kesinlikle harcadığımızdan daha fazla nakit getirmemiz gerekiyor. Bunu yapmazsak ve büyük bir negatif nakit akışı olursa, iflas eşikte olacaktır. Bu bir önceliktir. 1 milyar kullanıcıya ulaşıp yol boyunca büyük kayıplar alamayız. Bu mümkün değil. Yapacağımızı sanmıyorum.”