Spor

Elif Şahin Kiminle Kardeş, Boyu, Kilosu Kaç, Forma Numarası, Evli Mi, Hangi Takımda?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden Elif Şahin'in boyu ve oynadığı mevki merak konusu. Elif Şahin kaç yaşında ve kimdir? Elif Şahin kimdir, boyu ne kadar, hangi pozisyonda görev yapıyor? Tüm detaylar haberimizde...

Abone Ol

Milli voleybolcu Elif Şahin kimdir, kaç yaşında ve boyu kaç soruları sıkça merak ediliyor. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden Elif Şahin hangi pozisyonda oynuyor ve boyu kaç?

Elif Şahin Kimdir? Ankara doğumlu Elif Şahin, Türkiye kadın millî voleybol takımı ve Eczacıbaşı'nın genç ve yetenekli pasörü olarak dikkat çekmektedir. 19 Ocak 2001 tarihinde dünyaya gelen Elif, genç yaşına rağmen kulüp ve millî takım düzeyinde önemli başarılara imza atmıştır.

Elif Şahin, voleybol kariyerine 2017 yılında Karayolları Spor Kulübü'nde başladı. Buradaki performansıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekti ve 2020 yılında Eczacıbaşı'na transfer oldu. Elif, Eczacıbaşı formasıyla Sultanlar Ligi'nde mücadele etmektedir. Sahadaki etkileyici performansı ve oyun zekâsıyla takımının önemli oyuncularından biri olmuştur.

Elif Şahin, Türkiye kadın millî voleybol takımının kadrosunda da önemli bir yere sahiptir. 2023 yılında Türkiye'nin şampiyon olduğu FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi, Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası ve Voleybol Dünya Kupası'nda millî takımın kadrosunda yer aldı. Bu turnuvalarda sergilediği üstün performans, millî takımın başarısına büyük katkı sağladı.

Elif Şahin'in Boyu Kaç? Kaç Yaşında? Nereli?

Elif Şahin kimdir diye merak eden voleybol severlerin ilgisini çeken bir diğer konu ise yıldız sporcunun boyudur. Elif Şahin, 19 Ocak 2001 tarihinde Ankara’da doğdu. Şu anda 23 yaşındadır. Başarılı pasör 189 cm boyunda olup 73 kilodur.

Elif Şahin Oynadığı Mevkii Ne?

Sahaların en uzun boylu voleybolcuları arasında yer alan Elif Şahin  Şahin, pasör pozisyonunda görev yapıyor ancak aldığı blok sayıları ile de dikkat çekiyor. Smaç yüksekliği 306 cm olan Elif Şahin’in blok yüksekliği ise 302 cm.

Elif Şahin'in Kardeşi Kimdir?

Eczacıbaşı ve millî takımın yıldızı Elif Şahin’in kardeşi, kendisi gibi voleybolcu olan Saliha Şahin’dir. 2001 doğumlu olan Elif Şahin, ablası Saliha Şahin’den üç yaş küçüktür. Bu sezona kadar Eczacıbaşı’nda birlikte oynayan kardeşlerden Saliha Şahin’in Polonya’ya transfer olmasıyla ikilinin yolları ayrılmış oldu.

Elif Şahin Hangi Takımda Oynuyor?

Voleybol sahalarının yükselen yıldızı Elif Şahin, Eczacıbaşı takımında forma giyiyor. Daha önce Karayolları Spor Kulübü’nde oynayan Şahin, 2020 yılında İstanbul takımına transfer oldu.

Elif Şahin Evli Mi, Sevgilisi Var Mı?

22 yaşındaki millî voleybolcu Elif Şahin’in bekar olduğu bilinmektedir. Şahin'in sevgilisi olup olmadığına dair ise net bir bilgi bulunmuyor.

Elif Şahin'in Instagram Hesabı Ne?

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Elif Şahin, özel yaşamına, çıktığı tatillere ve spor hayatına dair en özel kareleri takipçileriyle paylaşıyor. Elif Şahin’in Instagram hesabını 120 binden fazla kişi takip ediyor. Şahin, platformda @elifsahiin2 kullanıcı ismi ile yer alıyor.