Dünya

Eli kanlı ‘Bibi’… Başbakanken ajanlık da yapmış… Netanyahu Boris Johnson’un tuvaletine dinleme cihazı yerleştirmiş

İsrail’in soykırımcı başbakanı Netanyahu’nun yeni bir utanç belgesi ortaya çıktı. Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yeni çıkacak anı kitabında, Netanyahu’nun 2017 yılında kendisini ziyaret ettiğini, şahsi tuvaletini kullandığını, ardından tuvalette arama yaptırıp dinleme cihazı bulduklarını yazdı.

Abone Ol

İnsanlık tarihinin tanık olduğu en vahşi soykırımlardan birine Gazze’de kanla imza atan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, meğer ajanlık da yapmış. 

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kendisinin dışişleri bakanı olduğu 2017 yılında Netanyahu’nun ziyarete geldiğini, bu sırada İsrail Başbakanı’nın tuvaleti kullandığını, ardından tuvalette arama yaptırınca dinleme cihazı bulduğunu anlattı. 
Türk kökenli eski İngiltere Başbakanı, 10 Ekim’de piyasaya çıkacak bir anı kitabı yazdı. Kitabının en çarpıcı bölümlerinden biri Netanyahu’yla ilgili. 

Bu iddia, İngiltere’de yayınlanan The Telegraph gazetesinde çıkan bir haberde dile getirildi. Johnson’un anı kitabına dayandırılan habere göre, Johnson 2017 yılında henüz İngiltere Dışişleri Bakanı olarak görev yapıyordu. Bu sırada Bakanlık'taki ofisinde İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir görüşme yaptı. Görüşmede Netanyahu, Johnson’un kişisel tuvaletini kullanmak istedi ve kullandı. 

Habere göre Johnson anı kitabında, Netanyahu'nun "gizli ek binada" bulunan tuvaleti kullanmasının ardından güvenlik ekibinin arama yaptığını ve dinleme cihazı bulduklarını yazıyor. 

Johnson’un "Unleashed – Serbest Bırakılmış" adlı anı kitabı 10 Ekim'de yayımlanacak. Habere göre Johnson kitapta şu cümleyi kullanıyor: "Bibi (Netanyahu) bir süreliğine oraya (tuvalete) gitti. Bu bir tesadüf olabilir ya da olmayabilir ama bana daha sonra böcek taraması yaptıklarında tuvalette dinleme cihazı buldukları söylendi". 

Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Johnson, daha fazla ayrıntı vermesi isteği üzerine; “Sanırım bu olay hakkında bilmeniz gereken her şey kitapta var" dedi.

İlk etapta İngilizce yayımlanacak olan anı kitabında sadece Netanyahu’nun bir başbakan olarak gittiği ülkenin bakanının tuvaletine dinleme cihazı yerleştirdiği bilgisi yok. Ayrıca, ‘Brexit’, Kovid-19 salgını ve parti içi skandallar gibi konularda da ilgi çekici olaylar anlatılıyor.