Gündem

Elektrik faciası davasında ara karar

İzmir’de sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili 42 sanığın yargılandığı davada ara karar çıktı. Mahkeme, 13 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek ikinci duruşma tarihini açıkladı.

Abone Ol

İzmir’in Konak ilçesinde meydana gelen elektrik akımı faciasıyla ilgili davada ara karar verildi. 12 Temmuz’da sağanak yağış sırasında su birikintisine basarak elektrik akımına kapılan Tıp Fakültesi öğrencisi Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın hayatını kaybetmesine neden olan olayla ilgili açılan davanın ikinci duruşması, bugün 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Davanın ilk gününde, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle 13 tutuklu sanığın ifadeleri alındı. 11 saat süren bu duruşmanın ardından, bugünkü oturumda tutuksuz sanıkların savunmaları dinlendi.

Anne: 42 kişinin de müebbet almasını istiyorum

Duruşmada, Özge Ceren Deniz’in babası Ahmet Abi, "İhmali ve sorumluluğu bulunanların en ağır cezayı almasını istiyorum. Başka birinin daha böyle canı yanmasın" dedi. Özge Ceren Deniz’in annesi Filiz Abi ise, "42 kişinin de müebbet almasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme başkanı, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına ve adli kontrol şartıyla yargılanan tutuksuz sanıkların durumunun gözden geçirilmesine karar verdi. Ayrıca, tutuksuz sanıklardan Alara E.’nin ev hapsi, hamilelik durumu göz önüne alınarak kaldırıldı.

TEDAŞ ve AYKOME'ye yazı yazılacak

Mahkeme, TEDAŞ ve AYKOME’ye yazı yazılmasına, sanıkların HTS kayıtlarının istenmesine ve olayla ilgili yeni bir keşif raporu hazırlanmasına karar verdi. Ayrıca, sanık yakınlarının tepkilerini duyan mahkeme başkanı, "Kimse kusurlu değil ama iki kişi ölmüş. Herkes bunun bilincine göre hareket etsin. 7 gün içinde itiraz edebilirsiniz" dedi.

Duruşma sonrası, İnanç Öktemay'ın yeğeni Berfin Öktemay adalete güvenlerinin sonsuz olduğunu belirtirken, Özge Ceren Deniz’in avukatı Ayşe Sarıçiçek, 42 sanıklı davada dinlenen sanıklar hakkında tutukluluk ve adli kontrol kararlarının devamına karar verildiğini açıkladı. Davanın bir sonraki duruşması 13, 14 ve 15 Kasım tarihlerinde yapılacak.