Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için CHP'de ön seçim hazırlıkları devam ediyor. Aday başvurusu 17 Şubat’ta başladı ve 21 Şubat'a kadar devam edecek.

Adaylık için ise 20 milletvekili imzası gerekiyor. Bilindiği üzere ilk imzayı Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş'in atmasının ardından, çok sayıda milletvekili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na imza verdimişti. Birçok milletvekili imza sonrası sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmıştı.

Ahmet Özer hakkında iddianame hazırlandı: İstenen ceza belli oldu Ahmet Özer hakkında iddianame hazırlandı: İstenen ceza belli oldu

Bu gelişimler sonrası İmamoğlu'nun ne zaman adaylık başvuru yapacağı konuşuluyordu. İmamoğlu'nun avukatlarının, CHP Genel Merkezi'ne adaylık için son gün olan 21 Şubat Cuma günü başvuru yapması bekleniyor.

Editör: Yasin Paşalı