Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın test sürüşüne katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Meral Akşener'in "Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler" sözlerinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş açıklama yapmış ve şu sözleri söylemişti, 

"Hiçbir zaman korkmadım. Korkan, Ankara Büyükşehir Belediyesine aday olmaz.” diyen Mansur Yavaş, “Elimizi taşın altına koymamız gerekirse, koyarız. Ama bunun yolu yordamı, usulü bellidir. Beni daha önce de başka bir siyasi partinin genel başkanı aday olmam için çağırmıştı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olacağına dair sayın Akşener’in söylemleri olmuştur. Keşke bunu son ana bırakmadan karar alınsaydı, daha düzgün olurdu." 

"GEÇMİŞE DÖNMEYE VAKTİMİZ YOK, GELECEĞE BAKIYORUZ"

Konuyla ilgili sorulan soruya cevap veren İmamoğlu, "Ben dün söyleyeceğimi söyledim. Dün konuşmamda ifade ettiğim tariflerimle ya da ilişki tanımlamalarımla ben o defteri kapattım. İşime ve önüme bakıyorum" dedi. İBB Başkanı İmamoğlu, "Geçmişe hiç dönmeye vaktimiz yok, geleceğe bakıyoruz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü, 

Dervişoğlu: Allah'ın izniyle devam edeceğiz! Dervişoğlu: Allah'ın izniyle devam edeceğiz!

"Geleceğe dönük şu anda 16 milyon İstanbullu hatta bütün ülke bizim yaptığımız işlere ve başarılarımıza odaklanmış durumda. Biz Türkiye’nin geleceğinin imza altına alındığı, tariflendiği şehirlerde yöneticileriz. Ben de Mansur Bey de hepimiz artık geleceğe odaklanmış bir biçimde yolumuza devam ediyoruz." 

Ekrem İmamoğlu, bu programın öncesinde Fatih'te düzenlenen "Aksaray Sanat Meydanı ve Zeminaltı Otoparkı Temel Atma Töreni"ne de katıldı.