İnme nedir? Nasıl tedavi uygulanır? İnme nedir? Nasıl tedavi uygulanır?

Eklem ağrısı genellikle yaşlılık, aşırı kilo, hareketsizlik ya da vitamin eksikliğinden kaynaklanabilir. Hastanın eklem ağrısını geçirmek için kullanılması gereken ilaçlar vardır. Ayrıca gerekli vitaminlerin alınması eklem ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. İşte eklem ağrısını giderecek vitamin ve ilaçlar listesi...

Eklem Ağrısı Hangi Hastalığın Belirtisi Sonucu Oluşur?

eklem ağrısı hangi hastalığın bilirtisi sonucu oluşur

Eklem ağrısı en çok osteoartrit, romatoid artrit, gut hastalığı, travma veya enfeksiyonlar sonucunda oluşabilir. Osteoartrit hastalığı yaşlılarda, tekrarlayan eklem yüklenmesi sonucu meydana gelebilir. Genellikle ağrı dizleri, elleri, kalçaları yoğun şekilde etkiler. Romatoid artrit hastalığı ise bağışıklık sistemini hedef alır. Bu hastalık  kişilerde iltihap oluşumu meydana getirir. Gut hastalığında ise ürik asit birikimi ile insan metabolizmasını etkileyen bir tür hastalıktır. Bu hastalık  ayak parmaklarındaki eklemlere şiddetli ağrı verir. Travma, bakteri ve virüs gibi durumlar ile enfeksiyon kapan vücut, eklem ağrısına sebep olabilir.

 Genç Yaşta Eklem Ağrısı Neden Oluşur?

genç yaşta eklem ağrısı neden olur

Genç yaşta eklemler sporcu yaralanması, travma sonucu, romatizmal sebeplerden ağrıyabilir. Gençler spor yaparken tendon bağlarını zedeleyebilir. Bu durumda eklemlerinde ağrı meydana gelir. Doktora görünerek erken tedavi ile ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

 İnsanın Tüm Kemikleri Neden Ağrır?

insanın tüm kemikleri neden ağırır

İnsanın tüm kemikleri genellikle bir hastalığın belirtisi olabilir. Bu hastalıklardan osteoartrit kemik aşınması ya da kıkırdak kaybı sonucu oluşur. Eklemlerde inflamasyon meydana gelirse de tüm vücut ağrır. Genellikle kısa süreli ağrılar soğuk algınlığı, enerji kaybı ya da stres nedeniyle de oluşabilir. Ayrıca kemik kanseri gibi durumlarda da tüm vücut ağrıyabilir. Tüm vücudunuzun neden ağrıdığını tespit edebilmek için doktora görünebilirsiniz.

 Eklem ve Kas Ağrılarına Hangi Vitamin İyi Gelir?

eklem ağrısı ve kas ağrılarına hangi vitamin iyi gelir

Eklem ve kas ağrılarına iyi gelen vitaminlere D ve C vitamini örnek verilebilir. D vitamini kemik sağlığı için gereklidir. Vücuda yeterli D vitamini alınırsa eklem ağrıları önlenebilir. D vitamini hangi gıdalarda bulunur? Güneş ışığından veya yumurta, kırmızı et, maydanoz gibi gıdalardan D vitamini kolaylıkla alınabilir. C vitamini ise bağ dokusu ile ilgilidir. Yeterli C vitamini alındığında eklem sağlığı dengelenir. Bu vitamini kivi, taze meyve ve sebzelerden bolca yiyerek vücudunuza toplayabilirsiniz