Konferansta, Türkiye-AB ekonomik ilişkileri, istihdam politikaları ve yapay zekanın iş gücü üzerindeki etkileri gibi önemli konular ele alınacak. Türk heyeti, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi, Türkiye’nin küresel tedarik zincirlerindeki yeri ve ekonomik stratejileri hakkında görüşlerini paylaşacak. Ayrıca, 2025-2028 Ulusal İstihdam Stratejisi çerçevesinde atılacak adımlar ve sosyal politikaların iş gücü piyasasına etkileri değerlendirilecek.

Etkinliğin Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi (ECON) oturumunda Türkiye’nin Avrupa ekonomisine katkısı ve sanayi entegrasyonu tartışılacak. İstihdam ve Sosyal İşler Komitesi (EMPL) oturumunda ise yapay zekanın çalışma koşullarına etkisi ve istihdam politikaları masaya yatırılacak.

Konferans öncesinde değerlendirmede bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Türkiye’nin son yıllarda teknoloji alanında büyük bir atılım gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “Türkiye, yerli ve milli üretime verdiği önemle birçok alanda küresel bir aktör haline geldi. Özellikle savunma sanayiinden yapay zekaya, dijital dönüşümden üretim teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede önemli ilerlemeler kaydettik. Bu etkinlik, ülkemizin Avrupa ile ekonomik ve teknolojik entegrasyonunu daha ileriye taşımak, sanayi ve dijital dönüşümdeki gücümüzü uluslararası platformda anlatmak açısından önemli bir fırsat” dedi.

TÜSİAD yöneticilerinin ifadeleri ortaya çıktı: Kastımız yok TÜSİAD yöneticilerinin ifadeleri ortaya çıktı: Kastımız yok

Brüksel’de düzenlenecek bu önemli konferans, Türkiye’nin Avrupa ile ekonomik iş birliğini güçlendirmesi ve teknoloji alanındaki gelişmelerini küresel düzeyde tanıtması açısından kritik bir platform olacak.

Editör: Elif Erbay