Paris 2024'te altın madalya! İbrahim Bölükbaşı paralimpik şampiyonu... Paris 2024'te altın madalya! İbrahim Bölükbaşı paralimpik şampiyonu...

Rumen basınında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Pro Sport'un haberine göre, 30 yaşındaki futbolcu Edgar Le, Süper Lig'de bir dönem Trabzonspor ve Başakşehir formaları da giymiş, kendisi yerine ikiz kardeşini Romanya'ya gönderdiği iddia edildi. Dinamo Bükreş'in, Edgar'ın performansından memnun olmaması ve uzun süre Avrupa'da forma giymiş bir oyuncuya göre İngilizcesinin zayıf olması nedeniyle Edgar'ı teste tabi tutacağı belirtiliyor.

Edgar Ie'nin kardeşi Edelino Ie'nin Dinamo Bükreş'te en az 5 maçta forma giydiği öne sürülüyor. Rumen ekibin, durumun resmi olarak kanıtlanması durumunda 5 maçta kazandığı 8 puanın silineceği ve doğrudan küme düşürülebileceği ifade ediliyor.

Romanya Futbol Federasyonu konuyla ilgili açıklama yaparak, "Eğer oynayan oyuncu, gerçek oyuncu değilse o zaman yaptırımlar söz konusu olabilir. Yasal olarak, DNA testi sonucu aksi yönde çıkarsa her şeye karar verilebilir. Tabii ki Dinamo, Edgar Ie'nin kardeşini oynatmayı düşünmemiştir. Ancak DNA testi bu durumu kanıtlarsa, bunun için savunma düşünmeliler. Bu ihtimalin göz önüne alınması gerekecek. Dinamo eğer kandırılmışsa ve bunu ispatlayabilirse, puanının silinme ve küme düşürülme riski ortadan kalkar." şeklinde bir açıklama yaptı.