Sunucu Ece Erken, eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nu ve kendisini telefon üzerinden tehdit eden Erdal Çınar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Erdal Çınar hakkında iddianame düzenlenmişti. İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Ekim 2021'de görülen duruşmaya şikayetçi Ece Erken ve tutuksuz sanık Erdal Çınar katılmıştı. Sanık avukatları da duruşma salonunda hazır bulunmuştu. Sanığı tanımadığını belirten Ece Erken, "Sanık üç yıldır bu eylemlerini sürdürmekte, olmayan şeyleri olmuş gibi göstermektedir. Akli melekelerinin yerinde olmadığını düşünmekteyim" demişti. Duruşmada söz verilen sanık Erdal Çınar ise Erken'i tehdit etmediğini söyleyerek, beraatını istemişti. Duruşma çıkışında açıklama yapan sunucu, "Aklı dengesi yerinde olup olmadığına karar verilecek, ondan sonra inşallah önümüzdeki celse gereken kararı hakimler verecek" ifadelerini kullanmıştı.

''ŞAFAK'IN EN İSTEDİĞİ ŞEYDİ''

Ece Erken, mahkemenin kararını sosyal medya hesabından duyurdu. Ünlü sunucu, Erdal Çınar'ın akıl hastanesine yatırılacağını açıkladı. Erken, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Yıllardır peşimdeki sapık Erdal Çınar'a, Şafak'ın açtığı ve değerli avukatımın dahil olduğu (Şafak'ın avukatları davalarını bıraktığı için) mahkeme bugün sonuçlanmış. Mahkeme, Erdal'ın akıl hastanesine yatırılmasına karar vermiş. Allah razı olsun. Şafak'ın en istediği şeydi."

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüpheli Erdal Çınar'ın, 11 Kasım 2020 tarihinde Ece Erken'in cep telefonuna "İyi akşamlar Ece Hanım, müsait bir zamanda görüşebilir miyiz?" şeklinde sesli mesaj attığı, şüphelinin daha önce de Erken'i rahatsız ettiği ve 'tedbir' kararını ihlal ettiği için tazyik hapsi verildiği aktarıldı. Şüphelinin tedbir süresinin sona ermesinin ardından Erken'i yeniden rahatsız etmeye devam ettiği öne sürüldü. Öte yandan Erdal Çınar'ın, ünlü sunucuya "Behzat Ç. rol yapar, Erdal Ç. öldürür" şeklinde mesajlar attığı iddia edilmişti.