65 yaş aylığına başvuruda bulunmak  isteyen kişilerin  ikametgahlarının bağlı olduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına giderek, bizzat burada başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Vatandaşların  başvurularını gerçekleştirir iken kesinlikle yalan beyanlarda bulunmamaları gerekli olup, aksi takdirde yapılan incelemeler doğrultusunda gerçekler açığa çıkarak yapılan bu başvuru maalesef ki olumsuz bir biçimde sonuçlanmaktadır. 

İhtiyaç sahibi, yardıma muhtaç olan vatandaşlar, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfların da yaşlılık maaşı ile beraber kömür yardımı,  gıda ve erzak yardımı,  giysi yardımı, elektrik tüketim desteği gibi daha birçok  sosyal yardımlara da başvuru yapabilme hakkına sahiptirler. Ayrıca yaşlılık  maaşı başvuruları, e-devlet üzerinden veyahut  farklı bir platform üzerinden  şu anlık  yapılamamaktadır.

Yaşlılık Maaşına Kimler Başvuruda Bulunabilir? 

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, yardıma muhtaç, yoksul  ve hiçbir geliri bulunmayan  vatandaşların başvurabileceği yaşlılık maaşı, kişilere   "2022 sayılı 65 yaşını doldurmuş yardıma muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması hakkında kanun" kapsamı ile  sunulmaktadır.

E-Devletten Yaşlılık Maaşı

Kanun çerçevesin de 65 yaşını doldurmuş olan  kimsesiz ve bununla beraber  gelirsiz kadın veyahut erkek tüm Türkiye Cumhuriyeti  vatandaşları, yaşlılık maaşına başvurabilme hakkına sahiplerdir. Bunların yansıra  65 yaş aylığı; sadece belli başlı birtakım şartları taşımakta olan  kişilere verilmektedir. Yaşlılık maaşından işsiz ve herhangi bir  geliri olmayan  vatandaşlar yararlanabilmektedirler.

Yaşlılık Maaşı Sorgulama 2022

Yaşlılık maaşına başvuruda bulunan  vatandaşlar, yapmış oldukları başvurularının sonuçlarını  e-devlet üzerinden çok kolay bir şekilde öğrenebilme şansına sahiplerdir. Başvuruda bulunan vatandaşlar, T.C. kimlik NO ve  aynı zamanda şifre bilgileri ile başvuru sonuçlarını e-devlet üzerinden kolaylıkla görüntüleyebilmektedirler.

TBMM'nin açılışının 104'üncü yıl dönümü TBMM'nin açılışının 104'üncü yıl dönümü

Ayrıca başvuru sonucunu merak eden vatandaşlar, başvuruda bulundukları sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfını arayarak veyahut da  vakfa giderek  başvuru sonuçlarına dair kolay bir şekilde  bilgi edinebilmektedirler.

Yaşlılık Maaşı Sorgulama Telefon Numarası

65 yaş aylığı için , aranan  başvuru şartlarına,  yaşlılık maaşı için gerek duyulan tüm belgelere,  yaşlılık maaşının alınıp alınmayacağına  dair  detaylı bilgi edinmek amacı ile  ALO183 veyahut da  ALO144 Sosyal Destek hatlarını arayıp gereken hizmeti almak gayet mümkündür.