Ülkemizde birçok emekli maaşı alan kişi vardır. Özellikle emekli maaşları günümüzde çeşitli bankalar tarafından ödenir.  Geçmişte emekli maaşları PTT ya da bankalar tarafından kişilere elden ödeniyordu. Şu an için emekli maaşlarını alan kişilerin banka hesaplarına maaşlar kolaylıkla ödeniyor.

Emekli maaşı bankadan alınabildiği gibi PTT'lerden de alınabilir. Buna istinaden  e-devletten emekli maaşı banka değişikliği yapılabilir. SSK, BAĞKUR veya Emekli Sandığı'ndan emekli olanlar bu işlemlerini e-devlet üzerinden rahatlıkla yapabilirler. Sonuç olarak, uzun vadeli anlaşmalar yapmadan emeklilik promosyonundan yararlanabilirler.

E-devletten Emekli Maaşı Banka Değişikliği İçin Nereye Başvurulmalıdır? 

Bankaların terfi ikramiyelerinin emekli maaşlarına dahil edilmesiyle birlikte maaş hesapları bu bankalara aktarılmaya başlandı. Emekli maaşı alan vatandaşların emekli maaşlarının başka bir bankaya devri, online yönetim sistemi üzerinden veya doğrudan sosyal güvenlik kurumuna yapılabiliyor. Her iki yöntemi de tercih eden emekliler maaşlarını istedikleri bankaya yatırabilirler. Emekli maaşınızı başka bir bankaya aktarmak isteyenler    maaşlarını aktarmak istediği  bankaya TC. Kimliğinizle birlikte talepte bulunmalıdır.   Maaşın  PTT'ye, başka bir bankaya veya başka bir bankaya geçmesini  isteyenler e-devletten emekli maaşı banka değişikliği için e devlet kapısından da başvura da bulunabilir. 

E-Devletten Emekli Maaşı

E-devletten Emekli Maaşı Banka Değişikliği Aşamaları Nelerdir?

E-devlet üzerinden işlemler şu şekildedir;  Öncelikle TC kimlik ve e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapılmalıdır. 4 A,  4B veya  4C Bankacılık ve Adres Değiştir seçeneğine tıklanması gerekir.  Açılan sayfada ad, soyad, banka, şube  ve adres görüntülenir. Sol tarafta bulunan banka, şube değiştir butonuna tıklandığında yeni banka bilgileri talep sayfası açılacaktır. Burada ilgili il, banka ve şubeyi seçip 'güncelle' alanına tıklanması gerekiyor. Bu işlemden sonra emekli maaş z bankanız veya seçilen  PTT şubesi aracılığıyla ödenmeye başlar

E-devletin adımları takip edilmesi durumunda e-devletten emekli maaşı banka değişikliği   talebi için gerekli işlemler yapılacaktır. Bu hizmete erişmek için linkler, turkiye.gov.tr internet sitesinde yapmanız gereken işlemlerin resimli anlatımı ve SGK ile anlaşmalı ve emekli maaşı ödeyen bankalar listelenir. Ancak emeklilerin hesap değiştirirken dikkat etmesi gereken önemli bir konu bulunur. Emeklinin kredi borcu varsa, banka kredi kartı kullanıyorsanız kredi kartı kullanamazsınız, maaş ek hesabı kullanıyorsanız alt hesaba borcunuz olmaz. Bu durumlarda banka değiştiremezler.