Edinilen bilgilere göre, Beypiliç fabrikasından yüklediği malzemelerle İstanbul'a doğru yola çıkan A.M. yönetimindeki 14 GH 364 plakalı tırın frenleri rampa aşağı inerken boşaldı. Hızla kontrolsüz bir şekilde ilerleyen tır, önce önünde bulunan bir kamyona çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyon kanala uçarken, tır durmayarak yoluna devam etti.

Arnavutköy'de kereste fabrikasında korkutan yangın Arnavutköy'de kereste fabrikasında korkutan yangın

Kontrolden çıkan tır, daha sonra bir ticari taksiye çarpıp beton bariyerleri aşarak ters şeride geçti. Karşı yönden gelen araçlara rağmen yaklaşık 10 kilometre boyunca hızla ilerleyen tır, sonunda düz bir alanda durabildi. Durduktan kısa bir süre sonra tırın balatalarında yangın çıktı. Olay yerine gelen vatandaşlar, yangın tüpleriyle alevleri söndürerek daha büyük bir faciayı önledi.

Kazada yaralanan iki kişi hastaneye kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kazaya karışan tırın sürücüsü A.M., yaptığı açıklamada, "Bolu Dağı'nda kavşakta baktım sol taraf boş, atladım ters şeride. Diğer araca da vurdum" ifadelerini kullandı.

Olay anı, bir cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, tırın son sürat rampa aşağı inerken, karşısına çıkan araçlara çarpmamak için büyük bir çaba sarf ettiği görülüyor. Kazanın meydana geldiği anlar, izleyenleri dehşete düşürdü.

Editör: Elif Erbay