Ekonomi

Düşük vergi ödeyen sporculara maliyeden uyarı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yüksek gelir elde eden ancak düşük vergi ödeyen farklı spor dallarında 1900 sporcu tespit etti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Gelir İdaresi Başkanlığının söz konusu sporcuları izaha davet edeceğini açıkladı.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yüksek gelir elde eden ancak düşük vergi ödeyen farklı spor dallarında 1900 sporcu tespit etti ve son 3 yılda yaklaşık 5 milyar liralık kayıt dışı gelir saptadı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Gelir İdaresi Başkanlığının söz konusu sporcuları izaha davet edeceğini açıkladı. Şimşek, beyan dışı bırakılan kazançlarını beyan etmelerini de isteyecek.

Şimşek konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

''İzaha davet kapsamında gerekli yükümlülükleri yerine getirmeyen sporculardan ödenmeyen vergi cezalı şekilde talep edilecek. Maliye olarak 'çok kazanan ancak düşük gelir beyan edenlerin' kapısını çalmayı sürdürüyoruz. Yüksek gelir elde eden ve gelirini gizleyenlere yönelik denetim çalışmalarımız devam edecek. Kayıt dışı olandan vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız."

Şimşek, konuyla ilgili sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı: