Fenerbahçeden 'zorunlu açıklama' geldi! Fenerbahçeden 'zorunlu açıklama' geldi!

Trendyol Süper Lig'in 18. haftasında oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin yankıları sürüyor. 45 faulle sezon rekoru kıran ve beklentileri karşılayamayan dev mücadelenin ardından hakem tartışmaları yine alevlendi. Mauro Icardi'nin penaltı beklediği pozisyonla ilgili Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de açıklamada bulundu.

ICARDI'DE KIRIK ŞÜPHESİ
Derbi mücadelesinde Galatasaray'ın kullandığı köşe vuruşu sonrası topa hareketlenen Mauro Icardi, talihsiz bir an yaşadı. Arjantinli yıldız, topu takip ettiği sırada kale direğine çok sert bir şekilde yüzünü çarptı. Maçın ardından stattan ayrılan Icardi'nin gözünde morluk olduğu gözlemlendi.

Karşılaşmanın ardından gözünün altında morluk oluşan Arjantinli golcünün elmacık kemiğinde kırık şüphesi olduğu iddia edildi. Mauro Icardi'nin son durumu bugün yapılacak kontrollerden sonra netlik kazanacak. Yıldız futbolcunun cuma günü oynanacak Süper Kupa maçında, maske ile sahaya çıkma ihtimali bulunuyor.

KADIKÖY'DE LOCA KRİZİ
Bu arada Ülker Stadyumu'nda tartışılan bir başka konu ise loca konusu oldu. Galatasaray'ın, Fenerbahçe yönetiminden ek loca talep ettiği ortaya çıktı. Rahatsız olan başkan Dursun Özbek haricinde Kadıköy'e tam kadro giden sarı-kırmızılı yönetim, mücadeleyi protokol tribününde izledi. Galatasaray'ın Fenerbahçe'den ek loca talebi ise karşılıksız kaldı. Bunun üzerine, protokolde kendilerine yer bulamayan bazı üyeler, derbi maçını deplasman tribününden takip etmek zorunda kaldı.

ÖZBEK'TEN PENALTI ÇIKIŞI
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, pazar akşamı oynanan mücadele ile ilgili konuştu. Derbinin beklentileri karşılayamadığını kabul eden Özbek, Icardi'nin penaltı beklediği pozisyonu da değerlendirdi. Özbek, "Dünkü derbi çok güzel bir maç olmadı, mücadele vardı. Maça damgasını vuran, Icardi'ye yapılan penaltı pozisyonuydu. Futbol hassas bir oyun. Büyük destekçisi var. Özellikle bazı hareketlerden kaçınmak lazım. Dünkü pozisyonda Djiku, Icardi'ye sağ kroşe vurdu. Futbolun içinde bunların olmaması lazım. Bu hareketin cezalandırılması gerekirdi" ifadelerini kullandı.