Bakan Fidan Bosna herhekli mevkidaşı ile görüştü Bakan Fidan Bosna herhekli mevkidaşı ile görüştü

Kulağa çok tuhaf geldi değil mi, ama bazı toplumlarda bu tarz  ilginç ve tuhaf meslekler var, ne dersiniz, göz atalım mı?

Kulağa da Akla da Değişik Gelen Meslekler

  • Japonya ‘da metro iticileri: Japon insanının çalışkanlığını bilmeyen yoktur aramızda. Her şeyi saat gibi tıkır tıkır işleyen de bir sisteme sahipler. Hatta çalışanlar işyerlerine sabahları geç kalmasınlar diye, metro da profesyonel olarak iticiler çalıştırıyorlar. Japonların geç kalan çalışana hiç tahammülü yok baksanıza.
  • Profesyonel Kucaklayıcı: Neee! Dediğinizi duyar gibiyiz. ABD’de girişimci ruha sahip bir kadın, biraz sınırları zorlamışa benziyor. Sunduğu bu hizmetin psikolojik rahatlatıcı yönü de ağır basıyor. Düşünsenize, çok zor bir gün ve biri size sarılıyor, iyi gelmez miydi?
Dünyanın En İlginç Meslekleri

İlginçlikte Sınır Tanımayanlar

  • Profesyonel Uykucular: Şahane bir iş kolu olmaz mıydı? Hadi uykucular beri gelsin. Günümüzde birçok firma, insanlardan adeta uyku deneyimini satın alıyor. Yatak, yastık firmaları, oteller, hastaneler vb. tüm kurumlar profesyonel uykucuların deneyimlerini merak ediyor.
  • Karınca Satıcısı: Kulağa enteresan geldi değil mi? Satın alınan bu karıncaları kim alır, ne yapar bilmiyoruz ama hayli enteresan bir meslek olduğu da belli.
  • Düğün Misafiri Olmak: Biraz bizim eski Türk geleneklerini getirdi aklımıza. Düğün varsa bir yer de, tanıdık tanımadık herkes akın eder, karnını doyururmuş ya o hesap. Japonya’da da, düğüne gidiyor ve hatta yemek ve ulaşım yardımı da alabiliyorsunuz. Hayli ilginç değil mi?

Meslek Dediğin Böyle Tuhaf Olmalı

  • Vücut Boyayıcıları: Aslında çok da enteresan değil gibi, bizde de var denilebilir. Ancak, genelde biz tüm vücudumuzu boyatmıyoruz. Burada vücut, adeta bir resim tuvali gibi düşünülüyor.
  • Yas Tutucular: Bu da eski Türk geleneklerimizde olan bir uygulama. İnsanlar neden buna mecbur olur bilinmez ama yasçılar gittikleri cenazeler de katıla katıla ağlıyor, aldıkları parayı hak etmeye çalışıyorlar.