Yaşam

Dolandırıcılık operasyonu: 17 şüpheli gözaltında

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü operasyonla, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan bir şebeke çökertildi. Ankara merkezli olarak 7 ilde eşzamanlı düzenlenen operasyonda, 17 şüpheli gözaltına alındı.

Abone Ol

İki aylık teknik ve fiziki takip sonucunda harekete geçen ekipler, İstanbul, Mersin, Hatay, Antalya, Mardin, Şanlıurfa ve Elazığ'da belirlenen adreslere baskın düzenledi. Operasyonda yakalanan şüpheliler, Ankara Emniyeti'ne getirilerek sorgulandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 9'u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

Çağrı merkezi kılığında dolandırıcılık

Şüphelilerin, telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, isimlerinin terör soruşturmasına karıştığını söyleyerek tuzak kurdukları ortaya çıktı. Zanlıların, "Size operasyon yapılacak, paralarınızın seri numarasını almamız gerekiyor, hesabınız terör örgütü tarafından ele geçirildi" gibi ifadelerle mağdurları kandırarak büyük miktarlarda para talep ettikleri öğrenildi.

Dikkat dağıtmak için karmaşık para aktarımları

Çetenin, dolandırıcılıkla elde ettikleri parayı dikkat çekmemek amacıyla sürekli el değiştirdiği ve araçlarla taşıdıkları tespit edildi. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda telefon ve hat ele geçirildi.