Gündem

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'i arama çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde dört gündür kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ediyor. Küçük kız, 21 Ağustos günü Kur’an kursuna gittikten sonra eve dönmemişti.

Abone Ol

Olay, Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde meydana geldi. Kur’an kursuna gitmek için evden ayrılan Narin Güran, ders çıkışı bir daha eve dönmedi. Kızlarının kaybolduğunu fark eden aile, önce mahallede arama yaptı. Sonuç alamayan aile, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Bunun üzerine, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi (DÜAK), AFAD, jandarma ve gönüllülerden oluşan ekipler bölgeye sevk edildi. Arama çalışmalarına, jandarmanın “Yel” isimli iz takip köpeği ve dron ile havadan destek sağlandı. Ayrıca, su altı arama timleri de kanal boyunca arama yaptı.

Çalışmalar sırasında, Narin’e ait olduğu tespit edilen bir terlik bulundu. Bunun üzerine arama bölgesi genişletilerek incelemeler yoğunlaştırıldı. Mahalleye giriş çıkış yapan tüm araçlar da kontrol altına alındı.

Narin’in annesi Yüksel Güran, kızının Kur’an kursuna ilk defa gittiğini belirterek, "O benim kalbim, pınar çiçeğim. Lütfen kızımı bana bulun. Kim aldıysa lütfen geri getirsin" diyerek gözyaşları içinde yardım çağrısında bulundu. Baba Arif Güran ise kızının en son camide ders aldıktan sonra görüldüğünü ve kuzeleriyle oyun oynadıktan sonra kaybolduğunu ifade etti. Güran, emniyet ve jandarma ekiplerinin gece gündüz çalıştığını, ancak henüz bir sonuç alınamadığını belirtti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kayıp olan Narin Güran için yürütülen arama çalışmaları, 4’üncü gününde geniş bir katılımla devam ediyor.