DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, modern arıcılığın geliştirilmesi amacıyla bal üreticilerine ekipman desteğinde bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Toplantı Salonunda bal üreticilerine yönelik ekipman desteğinde bulunmak amacıyla program düzenlendi.

Vali Ali İhsan Su, programda yaptığı konuşmada, kentin tarım ve hayvancılıkta önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

"İlimiz arıcılık açısından çok önemli bir potansiyele sahip, gerçekten çok zengin bir floraya sahip. Bu anlamda da arıcılar için ilimiz, iklimi ve florası bakımından bulunmaz bir mekan." ifadelerini kullanan Su, şehrin arıcılık potansiyelini arttırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Diyarbakır'da kovan varlığını ve kovandan elde edilen bal miktarını arttırmak istediklerini ifade eden Su, şöyle konuştu:

"Bunları gerçekleştirirsek ilimiz inşallah çok daha üst seviyelere yükselecek. Bu vatandaşlarımız ve bal üreticileri açısından değerli. Kent bal çeşitliği açısından zengin. Bal üreticilerine her zaman destek veriyoruz. Birçok alanda üreticilere destek sağladık. Büyükşehir Belediyesi olarak 1000 kovan, 500 maske, 500 eldiven, 500 körük ve 500 kilogram petek desteğini üreticilere vereceğiz."

Diyarbakır Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Fahri Saylak'ın konuşmasının ardından üreticilere malzemeler dağıtıldı.