Gündem

Dışişleri Bakanlığı İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt verdi

Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetine, başka bir yolla yanıt vererek Gazze'de işlediği savaş suçlarını kanıtlayan karelere yer verdi.

Abone Ol

Bakanlık, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerine yanıt olarak, X sosyal medya platformu üzerinden dikkat çekici bir paylaşım yaptı. "Soykırımla suçlanan İsrail hükümetinin sözcüsü Dışişleri Bakanı Katz’a yanıtımız" başlığı altında, Anadolu Ajansı'nın "Kanıt" kitabından alınan görsellerle desteklenmiş bir içerik yayınladı.

Paylaşımda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden çocukların kefenlenmiş cenazelerini taşıyan Gazzeliler ve toplu mezarların fotoğrafları yer aldı. Bu görseller, İsrail hükümetinin Gazze'ye yönelik eylemlerinin acı sonuçlarını gözler önüne serdi.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz ise daha önce X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'nin dış politikalarını hedef almıştı. Bakanlık bu son paylaşımıyla, Katz'ın eleştirilerine karşı somut kanıtlarla cevap vermiş oldu.