TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Bu coğrafyada zayıf olanın tutunma ihtimali yoktur" TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Bu coğrafyada zayıf olanın tutunma ihtimali yoktur"
Diş teknikeri, dişlerin ve ağız fonksiyonlarının tekrardan oluşturulmasını sağlamak için protez ürünlerin yapılmasına yardımcı olur.

Diş Teknikeri Ne İş Yapar?

Diş Teknikeri Diş teknikeri ne iş yapar? Diş hekimlerine yardımcı olan diş teknikerinin görevleri şu şekildedir;
  • Hastanın ağız ölçülerine uygun model hazırlamak,
  • Protezlerin şekillendirilmesini sağlamak,
  • Protezleri çoğaltmak,
  • Diş dizimi yapmak,
  • Protezlerin ağızda kullanımına uygun hale gelmesini sağlamak,
  • Protez hazırlamak,
  • Protezlere estetik görünüm kazandırmak,
  • Protez tamiri yapmak
Diş teknikerliği zorlu mesleklerden bir tanesidir. Bu konuda kendinizi geliştirerek mesleğinizi en iyi şekilde yapabilirsiniz. Diş teknikerliği bölümü profesyonel bir meslektir. Bu yüzden üniversitelerde ilgili bölümün mutlaka okunması gerekir. Diplomayı aldıktan sonra aktif bir şekilde mesleğinizi yürütebilirsiniz.

Diş Teknikeri İçin Hangi Okul Okunur?

Diş protez teknolojisi sayesinde kaybedilen ya da işlevini yitiren dişlerin fonksiyonu yerine getirilir. Diş hekimi tarafından belirlenen hareketli ve sabit protezlerin yapımında diş teknikeri görev alır. Diş teknikeri için hangi okul okunur? Diş teknikeri olmak için meslek yüksekokullarının programlarında bulunan ‘Diş Protez Teknikerliği’ bölümünü tamamlamak gerekir.

Diş Teknikeri Ne Kadar Maaş Alır? 

Ağız ve diş sağlığında etkin olarak göre alan diş teknikerleri sağlıklı protezlerin yapılmasına yardımcı olur. Diş hekimleri, protez tedavisi uygulanacak hastadan diş ölçüsü alır ve gerekli çalışmaları gerçekleştirilir. Hastaya uygulanacak diş protezini oluşturmak diş protez teknikeri göre alır. Bu meslekte yetkin olmak sağlıklı hizmetin verilmesini sağlar. Diş teknikeri ne kadar maaş alır? Diş Teknikeri mesleği ile ilgili insanlar maaş durumunu merak ediyor. Geniş bir alanda görev alabilen diş teknikerleri kıdemleri arttıkça daha yüksek ücretler alabiliyor. Diş teknikeri maaşı 8.500- 15.000 TL arasında değişen ücretler alabiliyor. Bu meslekle ilgili tecrübeniz arttıkça maaşınızda da iyileşme gözlemlenecektir. Bu maaş bilgileri net değildir. Çalışılan sektöre göre değişiklik gösterir. Diş teknikeri olarak görev almak isteyenler bu meslekte ilerleyerek kariyerlerini ilertebilir.