Vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla gündeme gelen Dilan Polat ve Engin Polat'la ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Narkoçelik-14 operasyonuyla 42 ilde 321 zehir taciri yakalandı Narkoçelik-14 operasyonuyla 42 ilde 321 zehir taciri yakalandı

Bir süreden beri sessizliğini koruyan çift hakkında ülkeyi terk ettiği iddiaları ortaya atılınca avukatlarından açıklama geldi.

dilan-polat-engin-polat-2

“TÜRK YARGISINA İNANCI SONSUZDUR”

Polat ailesinin avukatları tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Müvekkillerimiz Engin Polat ve Dilan Polat hakkında uzun süredir kamuoyunu meşgul eden spekülatif haberler nedeniyle işbu açıklamayı yapma zorunluluğu ham! olmuştur. Bilindiği üzere müvekkillerimiz hakkında asılsız olarak yapılan ihbarlar, ortaya atılan asılsız iddialar ve iftiralar neticesinde Sayın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca müvekkiller hakkında soruşturma başlatılmış olup 22.10.2023 tarihinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü hususunda kamuoyuna basın açıklamasında bulunulmuştur.

Şüphe yok ki; Türkiye Cumhuriyeti yasal mercileri söz konusu soruşturmalar gereğince yürütecekler, maddi gerçeğin ortaya çıkmasını sağlayacaklardır. Ancak, buna rağmen üzülerek görmekteyiz ki; soruşturma konusu dışında, sadece gündem yaratmak amacıyla birçok asılsız ve mesnetsiz iddia da kamuoyuna bazı şahıslar tarafından halen servis edilmekte, müvekkillerin maksatlı olarak adeta linç edilmesi amaçlanmaktadır.

Bu süreci kendi lehine kullanarak kamuoyuna asılsız açıklamalar yapan, müvekkillerin kişilik haklarını zedeleyen gerçek dışı bilgileri servis eden şahıslar ve tüzel kişiler hakkında gerekli yasal sürecin takipçisi olacağımızı, bu uğurda her türlü dava ve şikayet hakkımız' saklı tuttuğumuzu bildiririz. Müvekkillerimiz başlatılan yasal sürece ilişkin olarak tüm resmi kurumlarca talep edilen her türlü bilgi ve belgeyi ivedilikle ilgili kurumlara teslim etmişlerdir. Müvekkillerimizin yasal sürecin sonuçlanmasını beklediklerini ve yasal süreç sonuçlanıncaya kadar olağan hayatlarına devam edeceklerini kamuoyunun bilgisine sunarız. Zira müvekkillerimizin adli makamlara ve Türk Yargısına inancı sonsuzdur. Bu açıklamalar ışığında kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan karalama kampanyalarına itibar edilmemesini, sürece ilişkin olarak yargı mercilerine güvenilmesini rica eder, kamuoyuna saygıyla duyururuz."

polat1