DGS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. DGS sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenilebilecek. Sınav sonuçları açıklanan adaylar 'tercihlerini ne zaman yapacak?' sorusu ise gündeme geldi.

Tercihler ne zaman yapılacak?

DGS tercih sonuçları ardından kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 9-14 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak. E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu “Üniversite E-Kayıt” uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 08 – 12 Eylül 2022 saat 23:59’a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

12 Eylül tarihine kadar elektronik kayıt yapılacak

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir. E-kayıt işlemlerini tamamlayan adayların, üniversitelerinin web sitesinde belirtilen belgeleri ilgili tarih aralığında elden teslim etmesi gerekmektedir.