Eğitim

DGS 2024 Açıklandı Mı, ÖSYM Sorgulama Ekranı, DGS Ne Zaman Açıklanır, DGS Sonuçları 2024 Son Dakika!

DGS açıklandı mı, ÖSYM sorgulama ekranı, DGS ne zaman açıklanır 2024, DGS sonuçları 2024 son dakika gibi sorular, sınava giren adayların sonuçlarını merakla bekledikleri bu dönemde en çok araştırılan konular arasında yer alıyor ve DGS sonuçlarının açıklanacağı tarih bekleniyor.

Abone Ol

DGS açıklandı mı, ÖSYM sorgulama ekranı, DGS ne zaman açıklanır 2024, DGS sonuçları 2024 son dakika gibi sorular, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar tarafından büyük bir heyecanla araştırılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen DGS'nin sonuçları, adayların merakla beklediği anlardan biri olarak öne çıkıyor. Peki, 2024 DGS sonuçları açıklandı mı, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte DGS sınav sonuçları sorgulama ekranı ve tüm detaylar…

DGS Sonuç Tarihi Belli Oldu

2024 DGS sonuçları 14 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar, sonuçlarını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sorgulayabilecekler. Sınavda 50 sözel ve 50 sayısal sorudan oluşan 100 soruluk testi yanıtlayan adaylar, aldıkları puanları öğrenmek için ÖSYM son dakika duyurularını yakından takip ediyor. Sınav sonuçlarının ardından tercih işlemleri de başlayacak.

DGS Taban Puanları 2024 Açıklandı Mı?

DGS 2024 taban puanları henüz belli olmadı. DGS taban puanlarına ilişkin bilgiler, yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra açıklanacak. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ve taban puanlarını öğrenmek için ÖSYM'nin duyurularını takip etmelidir.

ÖSYM DGS Kontenjanları Belli Oldu Mu?

DGS kontenjanlarının, ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuz ile belli olması bekleniyor. Adaylar, tercihlerini yaparken bu kılavuzu dikkate alacak ve kılavuzda belirtilen kontenjanlar doğrultusunda tercihlerde bulunacaklar.

DGS Tercih İşlemleri Nereden, Nasıl Yapılacak?

Adaylar, sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzu'ndaki tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

En Fazla 30 Tercih Yapılacak

Adaylar, dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklar. Bir aday yalnızca mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1’den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.