İstanbul'da Mahzen-29 operasyonu! 32 şüpheli... İstanbul'da Mahzen-29 operasyonu! 32 şüpheli...
Devlet destekli evlilik (çeyiz) kredisi nasıl alınır?, Dünya evine girmeye hazırlanan çiftlere devlet tarafından destek veriliyor. Çeyiz hesabı sayesinde düğün masraflarınız için 16 bin TL'ye kadar devlet desteğinden yararlanabilirsiniz. 2022 yılında da çeyiz hesabı uygulaması devam ediyor. Bu destekten yararlanmak için mutlaka şartları yerine getirmelisiniz. Bankalar tarafından verilen evlilik kredileri de düşük oranlıdır.

Evlilik Kredisi Ne Demektir?

Devletin verdiği evlilik kredisi anlaşmalı bankalar üzerinden alınabilir. Bu kredi türü kendi içerisinde birçok avantaj bulunduruyor. Evlenmek için toplu bir paraya ihtiyacınız varsa evlilik kredisinden yararlanabilirsiniz.

Devlet Destekli Evlilik Kredisini Kimler Alabilir?

Devlet destekli evlilik kredisi için bazı şartlar bulunur. Bu şartlar;
  • 18 yaşından büyük olmak,
  • Evlenmek için yasal bir engeli bulunmamak,
  • Devlet destekli kredi almaya hak kazanmak,
  • İlk kez evlenecek olanlar bu krediden yararlanabilir.

Evlilik Kredisi Şartları Nelerdir?

Evlilik kredisi şartları şu şekildedir;
  • 18 yaşını doldurmak,
  • 24 yaşından küçük olmak,
  • Adli sicilinin temiz olması.
Başvuru yapan kişilerin daha önceden evlenmemeleri gerekir. Devlet Destekli Evlilik Kredisi Nasıl Alınır?

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Başvurusu

Evlilik kredisi birçok çift tarafından talep edilen hizmetlerden bir tanesidir. Devlet destekli kredi başvurusu bankalar ya da e devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Düğün kredisi devlet tarafından verilen desteklerden bir tanesidir. Günümüzde 18.000 TL’ye kadar çıkmaktadır. Genç çiftler bu krediden kolayca yararlanabilir.

Evlilik Kredisi Masrafları

Evlilik kredisinde ek ödemeler çiftçilerden talep edilmez. Devlet destekli kredi tüm masrafları minimum seviyede tutulur. Yeni evlenen kişiler düşük faizli ve uzun vade aralığına sahip bu kredileri diledikleri gibi kullanabilir. Devlet destekli evlilik kredisinden yararlanmak için ilk kez evlenecek olmanız gerektiğini unutmamanız gerekir.

Bankalar Ne Kadar Evlilik Kredisi Veriyor?

Devlet destekli evlilik (çeyiz) kredisi nasıl alınır? Evlilik kredisi oranları bankalara göre değişiklik göstermektedir. Devlet destekli krediler tam 18.000 TL’ye kadar verilebiliyor. Ayrıca evlilik kredisi için bankaların sunduğu özel paketlerden de yararlanabilirsiniz. Evlilik kredisini kullanarak zorlu ödemelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Evlilik kredisinden yararlanmak için gereken şartları sizlerle bir araya getiriyoruz.