ANKARA (AA) - İSA TOPRAK - Başkent Kültür Yolu Festivali'nin açılışı, yarın Devlet Çoksesli Korosu'nun Şef Cemi'i Can Deliorman yönetiminde seslendireceği ünlü eser Carmina Burana eseri ile yapılacak.

Devlet Çoksesli Korosu, yeni sezonunun açılışını yapacağı konserde Alman besteci Carl Orff'un ölümsüz eserini sanatseverler için CSO Ada Ankara'da ilk kez seslendirecek.

Şef Cemi'i Can Deliorman'ın yöneteceği 1 Ekim saat 20.00'deki konserde Devlet Çoksesli Korosu'na Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Devlet Çoksesli Çocuk Korosu'nun da yer alacağı konserde, Devlet Opera ve Balesi sanatçıları soprano Görkem Ezgi Yıldırım, kontrtenor Kaan Buldular ve bariton Kevork Tavityan sahne alacak.

- "Görkemli bir açılış olacak"

Konser provası öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulunan Devlet Çoksesli Korosu Şefi Burak Onur Erdem, hem koronun yeni sezonunu hem de festivalin açılışını keyifli bir eserle yapacaklarını söyledi.

Görkemli bir açılışla sanatseverleri ağırlayacaklarını dile getiren Erdem, sezon boyunca da 8 ayrı şehirde senfonik konserler vereceklerini anlattı.

Yeni sezon programlarına ilişkin bilgi veren Erdem, "Toplamda 30 konser, 5 dijital yayın, 3 eğitim konseri, bir master class, bunun dışında söyleşiler, seminerler, online projelerle Devlet Çoksesli Korosu yeni sezona hazır." dedi.

Erdem, gelecek yıl nisanda İstanbul'da dünya koro sempozyumu düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

- TRT'den canlı yayınlanacak

Flüt sanatçısı ve CSO Müdürü Sibel Ayhan Bayer de "Carmina Burana'yı daha önce tarihi salonumuzda seslendirmiştik ancak yeni salonumuzda, yeni atmosferde ilk defa seslendirilecek." bilgisini verdi.

CSO Ada Ankara Ana Salon'daki konser, TRT 2'den canlı yayınlanacak.