DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Flash TV’de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altılı Masa’nın aday belirleme sürecine ilişkin soruyu yanıtlayan Babacan, “Biz masada altı parti olarak açık yüreklilikle ‘Takım kaptanı kim olsun’u konuşacağız. Mutabakat benim üzerimde oluşursa kaptanlığı tabii ki yaparım. Kazanmakta da yönetmekte de sorun olmaz. Bunu ‘ben-sen’ meselesine getirmek doğru olmaz. Takım, takım olarak başarılı olacak” dedi.

‘BAHÇELİ’NİN GAZETECİ YAZICIOĞLU’NA YÖNELİK İFADESİNDE TEHDİT VAR’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu’na yönelik sözleri ve Yazıcıoğlu’nun Bahçeli’nin ekibi tarafından ittirilmesini de değerlendiren Babacan, Bahçeli’nin ifadesinde tehdit olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Bir siyasi partinin genel başkanının bir gazeteciyle konuşma tarzı; o tonda, o ifadede her şey var. Tehdit de var. Bir cümle deyip geçmeyin. İfadesi enteresan; ‘İşine bak’ diyor. Halbuki Yıldız Hanım orada işini yapıyor, soru soruyor, gazetecilik yapıyor. Hepsini millet görüyor. Biraz daha sabır.”

‘GERÇEK BÖLÜCÜLÜK ERDOĞAN’IN YAPTIĞI’

Başörtüsü ile ilgili anayasa değişiklik teklifine de değinen Babacan, başörtüsü sorununun tek mağdurunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olmadığını belirterek şunları söyledi: “Başörtüsü sorununun Türkiye’deki ilk mücadelesini veren benim halam Hatice Babacan. Döndü dolaştı Erdoğan’a mı kaldı? O, kızlarını yurt dışında okuttu, kendi ailesiyle ilgili sorunu bir şekilde aştı. Ama benim halam okuldan ihraç edildi. Kız kardeşlerim defalarca ceza yedi. Bunu ailece yaşamışız. Başörtüsü sorununun tek mağduru o mu? Çözümün tekeli mi olmak istiyor? Erdoğan şu anda başörtüsü üzerinden bir referandum istiyor. Çünkü milleti bölmek istiyor. Gerçek bölücülük bu.”

Kaynak: DUVAR