Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray, tarihlerindeki 137. randevuda bordo mavili ekibin sahası Papara Park'ta karşı karşıya geliyor.

Abdülkadir Bitigen'in düdük çalacağı müsabaka saat 19'da başlayacak. Futbolseverler bu 90 dakikanın heyecanına beIN SPORTS 1 ekranlarından ortak olabilecek. Dileyen izleyiciler ise bu maçı 4k kalitesiyle takip edebilecek.

İŞTE İLK 11 

Trabzonspor: Uğurcan, Hüseyin, Baniya, Benkovic, Eren, Mendy, Berat, Visca, Bardhi, Fountas, Enis Destan.

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Kaan, Torreira, Kerem Demirbay, Kerem Aktürkoğlu, Mertens, Barış Alper, Zaha
 

Trabzonspor'un Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 50 yıllık rekabette yapılan resmi ve özel 136 karşılaşmanın 61'ini Galatasaray, 44'ünü Trabzonspor kazandı, 31 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Ligde ise daha önce yapılan 101 karşılaşmanın 44'ünü Galatasaray kazanırken, 32 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve 25 müsabaka berabere sonuçlandı.

Bu sezona bakıldığında ise Trabzonspor, ligin geride kalan bölümünde çıktığı 20 karşılaşmada 11 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyet ile 37 puan toplayarak 3. sırada yer aldı. Bu maçlarda 35 gol bulan bordo-mavili ekip, kalesinde ise 22 gol gördü.

Trendyol Süper Lig'de çıktığı 20 müsabakada 16 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan Galatasaray ise 51 puan topladı. Attığı 30 gole karşılık kalesinde 11 gol gören sarı-kırmızılılar, haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde 2. Sırada girdi.

Trabzonspor, bu sezon üç büyük rakibi karşısındaki 4. Maçına çıkacak. Bordo-mavililer, sahasında Beşiktaş'ı 3-0, deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-2 yenerken tek yenilgisini ligin ilk yarısındaki maçta Galatasaray karşısında deplasmanda 2-0'lık sonuçla almıştı.

Trabzonspor'da Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takım kamplarında bulunan Trezeguet, Pepe ve Onuachu forma giyemeyecek. Karadeniz ekibinde, Orsic ve Denswil'in sakatlıkları sürerken, Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok ise kadro dışı bırakıldı.

Beşiktaştan Ghezzal ve Rashica açıklaması Beşiktaştan Ghezzal ve Rashica açıklaması

Galatasaray'da ise geçirdiği ameliyat sonrası tedavisine devam edilen Sergio Oliveira ile Afrika Kupası'nda mücadele eden ülkelerinin milli takımlarında yer alan Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu, bu maçta görev yapamayacak. Sarı-kırmızılı takımda Abdülkerim Bardakcı ve Davinson Sanchez, müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.